MOPSZLET - kutyák játsszák a főszerepet Shakespeare művének legújabb feldolgozásában

Hála a ragyogó ötleteket gyűjtő Kickstarter oldalnak és 196 adakozónak, a Hamletet végre mopszlik fogják előadni emberek helyett.

A Kickstarter, bár sok jó ötletre gyűjtenek pénzt rajta, mégsem ezekről igazán híres. Sokkal inkább az olyanokról, mint a címben szereplő. Igen, a hír igaz. Él a világon egy ember, aki azért kampányolt, hogy mopszlikkal játszathassa el Shakespeare Hamletjét. A neve Kevin Broccoli.

Broccoli a Rhode Island-i Providence-ben él, szövegírásból és színészetből tartja el magát. Még július elején tette fel a Kickstarterre hatalmas ötletét, melyre 5000 dollárt szeretett volna összegyűjteni. Meglepő módon ez az augusztus 6-i határidő előtt sikerült.

A Buzzfeednek adott telefonos interjújában elmondta, eleinte csak viccnek szánta az egészet, mert elképzelni se tudta, hogy az emberek képesek lennének erre 5000 dollárt kiadni. Becsületes ember lévén Broccoli most neki látott, hogy tényleg megrendezze a kutyás Hamletet.

"Arra gondoltam, hogy a kutya-színészek saját gazdáikkal állnak majd a színpadon, akik instruálják őket. Ezalatt a színpad mellett valódi színészek mondják a szöveget. A Mopszlet nem lesz több, mint egy órás, hiszen az igazi színházak sem adják elő a teljes, ötórás darabot."

A Mopszlet, vagy ahogy angolul mondják Pug-let, 2015 szeptemberében kerül a színpadra. Az előadásokat filmre veszik, így az szélesebb körben is látható lesz majd. Broccoli egyébként emiatt a krumplisaláta-projekt miatt szívatta meg magát. És persze a média-hajcihőért, hiszen színész.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat