Most akkor az AI mégis jó?

Az IBM legújabb szpotjában Carrie Fisher és Ridley Scott beszélget Watsonnal.

Manapság nagyjából az összes blockbusterben (sőt, még a régiekben is) azt láthatjuk, hogy ha egy alapvetően jó mesterséges intelligencia felbukkan, akkor szükségszerűen idővel oda fut ki a történet, hogy valamilyen megfontolásból ki kell irtania az egész emberiséget.

Ez mindamellett, hogy remek táptalajt szolgáltat a tech-gyűlölő konteóknak, eléggé megnehezíti azoknak a dolgát, akik éppen nem egy neuro-rendszerű tömeggyilkost buherálnak össze a garázsukban, hanem tényleg az életünk megkönnyítése végett hoznak létre AI rendszereket – mint például az IBM.

Ezt a mikrocsip szagú „idegengyűlöletet” próbálja az Ogilvy & Mather enyhíteni két remek szpottal, sőt, rögtön két remek karakterrel, Carrie „Princess Leia” Fischerrel, aki most éppen egy támogatói csoportot vezet gonosz robotok számára, illetve Ridley „Alien” Scott-tal, akitől Watson percek alatt eltanulja, hogy mi egy sikeres Ridley Scott film receptje (ugyebár, ha Matt Damon játssza benne a főszerepet).

Az ügynökség elmondása szerint azért nyúltak a humor felé, mert elsősorban a mesterséges intelligenciák irányában kialakult negatív előítéleteket szeretnék lebontani az emberek fejében, ami után bátrabban ismerkednének a témával, illetve Watsonnal, aki/ami például eredendően nem tervezi elpusztítani az egész világot. Legalább is egyelőre.

via Co.Create

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat