Most fog eljönni a haptikus hirdetések áttörése?

Stolichaya vodka új fejezetet nyithat meg a mobilreklámok terén. 

A Stoli’, a Horizon Media, az Opera Mediaworks és az Immersion egy újfajta mobilvideó formátumot dobott a piacra. A haptikus technológia annyit tesz, hogy videó közben bizonyos pontokon elkezdhet rezegni a telefonunk

Ez a Stoli, új 20 másodperces reklámaiban úgy jelenik meg, hogy mikor egy hölgy koktélt kever, vagy egy kutya reszketve pisil, akkor a mobiltelefon is vibrál.

A vodkabrand egyébként az első hirdető, aki a tapintásra ható technológiával él. A videók prerollként és full page formában is futnak majd.

„Mindig is kerestük, hogyan kapcsolódjuk és lépjünk interakcióba új és különleges módokon az y generációs fogyasztóinkkal” mondta el a Stoli márkaigazgatója, Russ Pareti. „Úgy éreztük, ez a technológia nagyon jól fog passzolni a digitális kampányunkhoz”.

A Stoli már tavaly bemutatott néhány animációt, ebből most hármat újra felhasználtak, hogy hogy megnézzék, miként reagálnak az emberek, ha valami fizikálisan vibrál a kezükben miközben reklámot néznek (no pun intended). A Horizon Media pedig a Nielsennel méri, hogy melyik platformon teljesít jobban a reklám – telefonon, vagy tableten –, ebből levonva azt a következtetést, hogy idegesíti-e a felhasználókat a rezgés, vagy sem.

Az Immersion technológiája csak Android telefonokon működik, ami eléggé leszűkíti a leendő vásárlók előtt az eszköztárat.

A készítők nem árulták el, hogy mennyibe kerülnek a haptikus mobilreklámok, de annyit hozzátettek, hogy minden bizonnyal nem alacsony az ára.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat