Na, ezért vannak a YouTube-reklámok

Egy gonosz, kapitalista világban kell élnünk, ahol a Kis Grofó előtt beúszik a képbe pár másodpercnyi hirdetés. Legalább a YouTube jól jár. 

A YouTube reklámbevétele 2013-ban több mint kétszeresére nőtt; elérte az 5,6 millió dollárt. Ez azt jelenti, hogy a videómegosztó portál szerzi meg a világ teljes online reklámbevételének 1,7 százalékát. A YouTube a reklámbevétel jelentős részét visszaosztja szerződéses partnereinek, vagy az oldalra feltett videók készítőinek. Az eMarketer szerint azonban a portálnak még így is 1,96 milliárd dollár nyeresége lesz a reklámokból 2013-ban.

Sőt, valószínűsíthető, hogy a reklámbevételek továbbra is növekedni fognak a jövőben, hiszen az alkalmas mobileszközök (okostelefon, tablet) iránt is nő az érdeklődés, és az ilyen eszközökről megtekintett videók száma már az idén is megugrott. És persze a fiatalabb korosztály egyre kevesebbet néz tévét is, és inkább az interneten keres rá a műsorokra, a meghallgatni kívánt zenére, ezért növekszik alapvetően a reklámozók érdeklődése is a YouTube iránt. A jövőt pedig azok a stúdiók (például a Maker Studios vagy az Awesomeness TV) jelentik majd, amelyek már eleve az interneten és nem a televíziós csatornákon akarják megjelentetni műsoraikat. Olyan hagyományos médiatársaságok is kezdenek betársulni ilyen stúdiók mellé, mint a Time Warner vagy a DreamWorks Animation.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat