Nagy öröm a söröm

Egy jó reklám összetevői: 1 üveg sör, 50 kg nő

Elkezdődött a fesztiválszezon, és bár a Soundon idén nem befutó az „egy Heinekent legyen szíves!” kulcsmondat, azért egy-egy gatyaszaggató koncert mellé mégis a sör dukál.

Sörreklámot nem lehet elrontani, mert a főszereplő önmagában is népszerű élvezeti cikk, akad mégis néhány olyan eset, mikor a megvalósítás túlgondolja a koncepciót, és a végeredmény nem emészthető- a kereskedelmi forgalomban.

Hogy miért nem röhöghetünk ezen a tévében?

A Guiness tényleg egy finom barna, de ez az a sör, amit nem osztanék meg mással. Bár az elgondolás vicces, nem ez lesz a feministák kedvence. Mielőtt az üzenet célba érne, végiggondolnám, hogy a harmadik barát honnan és miként kínálja az asztalként is funkcionáló hölgyet.

Másrészről meg lehet ezt magyarázni ész érvekkel: a reklám a sört, mint a férfiak egyik legféltettebb kincsét a nőkhöz hasonlítja. Azt hiszem ennél nincs nagyobb dicséret.

Úgy látszik a szex sör kombó népszerű társítás:

 Bár egyesek szerint sörre beindulni egy gyönyörű nő  helyett ingerszegény reakció, de a gyengébbik nemnek mindenre van megoldása… Több ilyen próbálkozása volt már a Bud Light-nak, akik elsősorban a humorra helyezik a hangsúlyt.

Egyeseknél nem csapódott le pozitívan az etnikai különbségekre támaszkodó „puli reklám”:

Bár Magyarország inkább a tokajiról híres, azért a cseh és ír sörök mellett erősödünk mi is komlótéren, ha más nem, ivásban lehet a magyarra számítani, egyre népszerűbb például a beerpong nevű játék. Olyannyira, hogy júniusban már megrendezték az első sörpong bajnokságot, amit a júliusi sörmaraton követ a Sörtúra és Kocsmablog szervezésében. Az esemény egy Guinness-rekordot hivatott megdönteni, melynek lényege a 24 órás, lehető legtöbb helyen való sörivás. Az este folyamán több, mint 250 helyen emelnek majd korsót a résztvevők, kíváncsian várjuk az eredményt!

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat