Nagyapa rajzával dekorált üléshuzatokkal csikarja ki belőlünk a sírást a KLM

A reptéren búcsút venni a szeretteinktől az egyik legnehezebb dolog, de ha kétszer kell átélnünk, talán még rosszabb. Az amszterdami Schipol reptér és a KLM légitársaság nem így gondolta. 

A KLM-ről akkor írtunk legutóbb, amikor bemutatta legújabb munkatársát, Scherlockot, a beagle-t, aki a repülőgépeken felejtett holmikat hivatott visszaszolgáltatni a szétszórt utasoknak. Úgy tudni, azóta több másik kiskutya is szolgálatba lépett, de most nem erről lesz szó.

Legújabb, talán a karácsony körüli általános meghatódni vágyást kiszolgálni akaró reklámjukban a fájdalmas reptéri búcsúval foglalkoznak. Mindannyian tudjuk, hogy nagyon nehéz hosszú útra engedni valakit, akit szeretünk, pláne, ha az a világ másik felébe tart, ráadásul repülőgéppel. (Mindenkiben van egy kis félsz ezzel kapcsolatban még mindig.)

A KLM tehát forgatott egy kisfilmet, melyben néhány család és szerelmespár könnyes búcsúját örökítették meg, majd „megkínozták” kicsit a szereplőket. A terminálban maradt, feldúlt lelkiállapotban lévő nagyszülőket, szülőket, testvéreket és barátnőket beterelték egy terembe, ahol a kezükbe nyomtak egy csomó színes filcet, amivel búcsúlevelet írhattak és rajzolhattak szerettük székének üléshuzatára. A (sajnos nem találok más jelzőt) megható üzeneteket ezután fölvitték a repülőgépre és a megfelelő számú ülésre ragasztották. Beszálláskor pedig a már lehiggadt rokonok újra sírásban törtek ki.

A KLM és a Schipol reptér nem ugyanazzal az ügynökséggel szokott dolgozni, ezért a DDB & Tribal Amsterdam és az FHV BBDO kénytelen volt együttműködni az ötletelés és megvalósítás során. Most azt mondják, ez nem okozott nekik problémát. 

Videó:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat