Nagyon Balaton - a márka

Végre az egység nevében kommunikál a Balaton.

Előző cikkünkben már taglaltuk, hogy mennyire rossz, hogy a Balaton nem kommunikálja egységesen magát, most mégis egy olyan kezdeményezés látszik megvalósulni, ami elősegíti a probléma orvoslását. Négy nap múlva, augusztus 18-án indul a Nagyon Balaton rendezvénysorozat, ami három napon keresztül ontja majd magából a kulturális és sport programokat.

Kiváló kezdeményezés

Az idei Balaton Sound sikerén felbuzdulva nem csoda, hogy bepróbálkoztak még egy fesztivállal, ami az arról kiszorulóknak egyfajta megnyugvást jelenthet. Ha csak egy Zamárdiban megrendezett buliról lenne szó, egyszerű pénzmosó ötletnek tűnne a dolog, ehelyett rendkívül pozitív módon az egész régiót érintő kezdeményezésről van szó. Balatonvilágos, Alsóörs, Tihany, Veszprém, Zánka, Balatonfüred, és Zamárdi adnak helyszínt az eseményeknek, ami azt jelenti, hogy nemcsak dél, de észak is kiveszi végre a részét a figyelemből.

A főszervező, Lobenwein Norbert elmondása szerint nagyon tárgyaló- és kompromisszumkésznek mutatkozik a térség. Annak ellenére, hogy tudják, egy fesztivál nagy felfordulással és a lelki béke megzavarásával járhat a helyieknek, az ezzel egyenes arányú profit miatt megérheti a lakók kényelmének feláldozása.  

Pozitívum továbbá, hogy a fesztiválok mellett végre együttműködésben jelennek meg egyéb programok, mint például a Balatonfüredi Borhét, az első Balaton átvízibiciklizés, a Tour de Strand, vagy a nemzetközi és kortárs képzőművészetet bemutató ARTplacc. Talán egy miniatűr hiánynak mondható a balatoni körbetekerés, ami a három napban- egybekötve a programokkal- ideális távokat magába foglaló, aktív kikapcsolódást jelenthetett volna.

Mindenestre elég széles kört kíván megszólítani a kezdeményezés. Gondolva itt a családosokra és az egyedülállókra, a fizetős és az ingyenesen elérhető, a zenei és a sportprogramokra. Végre egy cég, mely vállalva a kockázatot, tőkét és energiát fektet a balatoni kincsek megmutatására, és egységben jelenik meg a magyar tenger körül.

A fémjeles szervezők és támogatók

Fontos kiindulópont, hogy a rendezvénysorozatért nem egy mezei szervező felel, hanem a VOLT Produkció tulajdonosai. Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán  neve majdhogynem akkora népszerűséggel bír, mint Gerendai Károlyé, így a programok sikeressége szinte borítékolható. A Telekom ismét rózsaszínre színez egy rendezvényt, főszponzorként vállszélességgel támogatja a Nagyon Balatont, melyet médiapartnerként némi felülettel spékel meg az MTVA.

A 18-án kezdődő Strandfesztivál támogatói közé csatlakozott a fiatalok körében rendkívül népszerű Petőfi Rádió is, így a fesztivál megkaphatta az adó szignójául szolgáló Nagyon zene jelmondatot. Bár csak ezt az egy rendezvényt támogatja a Petőfi, a Nagyon Balaton, mint márkanév mégis hajaz arra a szignóra. A zamárdiban megrendezésre kerülő eseményre a VOLT és a Balaton Sound rajongói táborához egyaránt méltó fellépők érkeznek, Yonderboi, a Pendulum és a Fall Out Boy is rázendít a hosszú hétvégén, míg a B.my. Lake a Sound ízlését dicsőíti elektronikus zenei felhozatalával. Sokan gondolják, hogy Magyarországon már több fesztivál van, mint egész Európában, de ha ezzel lehet tömegeket megmozgatni és értékeket közvetíteni, akkor a balatoni őrület sem válthat ki tömeghisztériát.

 

Végre EGY arculat

A színes programokat egységes megjelenés népszerűsíti, kis színes gömbökben jelennek meg a rendezvények, ami utal a változatos programkínálatra. Míg a Sound kifejezetten a fesztiválra fektette a hangsúlyt, itt a Balatoné a főszerep. Ennek köszönhetően Nagyon Balaton poszterek, citylightok lepték el az országot, felhívva a figyelmet Európa legnagyobb tavának ünneplésére. Bár a facebookhoz csak májusban csatlakozott a rendezvény, az érdeklődők száma rohamosan nő.

Úgy tűnik elindult valami, a we love Balaton honlap elindítása, és a balatoni térség rendezvénysorozata arra utal, hogy az igényeket felismerve lehet egységesen gondolkodni és kihasználni azt, amink van. Reméljük a kezdeményezés nem csak egy szerelemgyerek lesz, hanem egy valódi egységes Balaton márka születése van kialakulóban.

 

 

 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat