Nem a 42, és nem is a sör a válasz mindenre, hanem a nagynéni

Furika reklámmal jelentkezik a Volkswagen.

Az internet világában minél gyorsabb valami, annál jobb. A gyorsan töltődő és kis terjedelmű cikkeket, a rövid és tömör videókat, hanganyagokat, így pedig a rövid és tömör reklámokat is jobban szeretik. Volt erre sok próbálkozás, például olyan Youtube videó előtti hirdetés, amit megpróbáltak nagyjából annyi időbe belesűríteni, mint az időkorlát hossza, amit meg kell várni, hogy átugorhassuk. Ilyen most a Volkswagen új, interaktív-jellegű reklámja is, ami elsőre elég furcsának tűnik.

Az odáig oké, hogy a szlogen „VW Trucks. Custom-made, just like this story” (Személyre szabható, akár ez a sztori). A történetben egy VW kamionban ülő fiatalember meséli el unott fejű kollégájának egy szürreális napját tacóval, metálrajongó exbarátnővel, nosztalgiázással, majd kutyaürülékkel és így az elbaltázott eséllyel egy kis visszatérő összemelegedésre.

A videó különlegessége, hogy amikor már úgy érezzük, hogy elég volt a srác szerencsétlenkedéseiből, megnyomhatjuk a To the end gombot, amivel megérkezünk a videó végéhez. 

Ami egészen pontosan annyiból áll, hogy „my grand aunt” (a nagynénim).

Dehogy egy kicsit világos legyen, itt van néhány példa, én meg mertem rá esküdni, hogy mikor rögtön az elején átugrottam, akkor ez jött ki:

- Nem találod ki mit csináltam tegnap.

- Na mit?

- A nagynénikémet.

Azóta viszont egyszer sem sikerült úgy időzítenem, lehet hogy csak hiba volt a Mátrixban, egyszeri és megismételhetetlen alkalom, vagy csak az elmém csapott be, de az is lehet, hogy azóta orvosolták a dolgot. Nyilván semmi kézzelfogható bizonyítékom nincs róla, de mindenesetre elnézést mindenkitől. 

Viszont ha időben kattintunk, akkor többek közt elcsíphetünk olyan egyéb morbiditásokat, mint „a legjobb dolgok az életben ingyen vannak, csak úgy, mint a nagy sétálgatások az exeddel nagynénim”. Vagy „beleléptem az exkrementumba, ami egy rossz kutyaé a nagynénimé”.

A reklámot egyébként a brazil AlmapBBDO ügynökség készítette, és meg kell hagyni, én már 15 perce szórakozok vele és próbálom elcsípni a mókásabbnál mókásabb kombinációkat, pedig azért lehet hallani a hangvágáson, hogy hol kapna helyet egy random nagynénizés. Bár nem tudom még elhelyezni, felcímkézni a nagyvilágban ezt az alkotást, mindenesetre ötletes és klassz próbálkozás.

Itt lehet vele értékes időt eltölteni.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat