Nem csak a New York-iak szívét dobogtatja meg ez a gyönyörű kisfilm

Oscar-díjas rendező mutat rá arra, milyen lenne az élet a Nagy Almában, ha az ott lakók részt vennének a szervdonor programokban, ezzel százakat mentve meg.

New York 49. az ötven államból azon a listán, amely az amerikai emberek hajlandóságát veszi számba, már ami a szervdonorként való felajánlkozást illeti. Ez a statisztika lesújtó, a szakemberek szerint minél előbb változtatni kellene rajta. E célból kereste meg a New York Organ Donor Network (New York-i Szervdonor Hálózat) a Y&R New York ügynökséget, hogy együtt olyan kampányt indítsanak, ami nem csak könnyeket csal az állam lakóinak szemébe, de tettekre is sarkallja őket.

Így született meg a kampány központi elemeként az a megható és minden túlzás nélkül gyönyörű animációs kisfilm, mely a "Long Live New York" címet viseli. Rendezője nem más, mint az Oscar-díjas Laurent Witz. (2013-ban nyerte el az általa rendezett Mr. Hublot című filmmel a legjobb animációs kisfilmnek járó díjat. A filmet teljes egészében megtekintheted itt!)

Videó:

A történet szerint New York város ikonikus órája a Grand Central Station-ön már a végét járja, a mutatók lassúak, fáradtak. Emiatt a Nagy Alma házai összedőlnek, az utcák berepednek, a pusztulás megállíthatatlannak tűnik. Sürgős beavatkozás szükséges vagy az egész város odavész. Ezt látva a városlakók összefognak, és új szívet építenek New Yorknak.

A kisfilm a "Keep New York Alive" (Tarts életben New Yorkot) mondattal záródik, mely egyben a kampány elnevezése is. Ezután olvasható a felhívás, hogy jelentkezzünk szervdonornak. A weboldalukat ezen a linken érheted el.

Magyarországon egyébként élő személy csak a máját vagy a veséjét ajánlatja fel, de azt is csak akkor, ha a beteg, akinek szüksége lenne a szervre, az adományozó közeli rokona. Máskülönben a törvény szerint mindenki csak maga rendelkezhet a teste felől, de feltételezik, hogyha másképp nem döntött életében az adott személy, agyhalála/halála esetén szervdonorrá válik. Erről itt olvashattok többet!

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat