Nem csak filmjeiben nevettetett Robin Williams

A 63 éves korában elhunyt színészre emlékezve összegyűjtöttük a főszereplésével készült reklámfilmek színe-javát.

Helyi idő szerint hétfő délelőtt 11 körül holtan találták kaliforniai otthonában sokak legkedvesebb nevettetőjét és színészét, Robin Williams-t. Az előzetes vizsgálatok megállapították, öngyilkosságról lehet szó, a halál oka fulladás. Williams-re felesége, Susan Schneider talált rá, akivel 2011-ben házasodtak össze. A megtört nő közleményben kérte a sajtót és a rajongókat, ne férje halálának körülményeire emlékezzenek ezután, hanem arra, milyen tehetséges és jó ember volt.

A feleség kérését tiszteletben tartva most reklámipari munkásságának adózunk. Íme 10 reklámfilm a Kapitánnyal!

"O Captain! my Captain! our fearful trip is done, The ship has weather’d every rack, the prize we sought is won, The port is near, the bells I hear, the people all exulting, While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring; But O heart! heart! heart! O the bleeding drops of red, Where on the deck my Captain lies, Fallen cold and dead."(Walt Whitman: O Captain! My Captain!)

1. Pályájának elején, 1977-ben készült ez a vezetékes telefonokat reklámozó tévészpot, melyben egy hóbortos férfit alakít. (Vagy talán önmagát?)

2. A '80-as évek végén és a '90-es évek elején az AIDS betegség egyre nagyobb médiafigyelmet kapott, ami annak is volt köszönhető, hogy sok hírességről kiderült, hordozzák a HIV-vírust. Hogy csak két példát említsünk, Liberace, a híres zongorista 1986-ban halt meg a betegségben, míg a Queen énekese, Freddie Mercury 1991-ben. Robin Williams figyelemfelhívó reklámja a két esemény között készült 1989-ben.

3. Néhány évvel később (1993) ismét a jó ügy érdekében szerepelt hirdetésben, ezúttal az Amnesty International "Stop the game" nevű kampányában vett részt.

4. 17 évvel később, 2010-ben készítették vele ezt a kosztümös Doge Challenger reklámot, melyben rizsparókával a fején, visszafogott mosollyal az arcán hajt a katonák közé.

5. 2011-ben lányával, Zeldával együtt szerepelt a WII-re újra kiadott Legends of Zelda videójáték reklámfilmjeiben. A sorozat három részes, mindegyiket érdemes megnézni!

6. Tavaly a My Sky nevű elektronikai márka karácsonyi reklámjában játszotta el egy kisfiú távirányítós robotját.

7. Szintén 2013-ban készült ez a mulatságos Snickers reklám, amit sajna itthon nem láthattunk, de ezt most be lehet pótolni.

8. Végül íme az utolsó reklámfilm, melyben szerepet vállalt, igaz csak hangjával. Ahogy arról januárban már írtunk, az új iPad Air reklám szövege a kultfilmmé vált 1989-ben készült Holt költők társaságából való, melyben Robin Williams irodalomtanárt játszott.

Nyugodj békében!

"Éljetek a mának, fiúk! Használjátok ki az életet!""...zajlik a nagy színjáték, s te is hozzáírhastz egy sort"

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat