Nem fogja megélni 25. születésnapját a Népszabadság

A céget kivásárolták, kiüresítették, és beolvasztják.

Az osztrák Heinrich Pecina 70,8%-ról 99,9%-ra növelte a részesedését a Népszabadság Zrt.-ben. Ezt úgy sikerült összehoznia, hogy különböző „szövevényes céghálóba rendeződő érdekeltségei révén” összevásárolgatta a Zrt. partnereinek a részvényeit: az MSZP Szabad Sajtó Alapítványának 27,69 százalékát, a Népszabadság Zrt. Dolgozóinak Kulturális, Szociális Segélyező Egyesületének 1,4 százaléknyi tulajdonrészét. Az összeg egyelőre ismeretlen.

Heinrich Pecina a Mediaworks Hungary Zrt. felügyelőbizottságának a tagja, amely tavaly ősszel átvette a magyarországi Ringier és Axel Springer kiadók érdekeltségeinek jelentős részét. A médiacégnek így mintegy 60 médiamárkája van, illetve egy friss vezérigazgatója: a most kinevezett Rónai Balázs.
A Népszabadság Zrt.-t egyébként már "kiüresítették": nem rendelkezik a napilap kiadói jogával, és a tavaszi szerződésmódosítások nyomán már a lap munkatársainak sem a cég a munkáltatója. A kiadói és a munkáltatói jogok a Mediaworks-érdekeltség Mworks Print Zrt.-hez kerültek.

via Origo

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat