Nem is ad szárnyakat a Red Bull

Semmilyen kutatás nem igazolja, hogy ettől az energiaitaltól valóban nő a koncentrációs képesség, ezért fogyasztói beperelték a Red Bullt. Újabb macska került a mikróba Amerikában.

Meglehet, hogy 20 év után most szlogent kell váltania a világ feltehetően legkedveltebb energiaital márkájának, vagyis a Red Bullnak. Amerikai fogyasztók egy csoportja ugyanis csalódásként élte meg, hogy noha már több tíz éve isszák az italt, mégsem nőttek szárnyaik. Viccet félretéve polgári keresetet nyújtottak be a New York-i bíróságra, mely azzal vádolja a Red Bullt, hogy megtéveszti a vásárlóit.

Egészen pontosan azon háborodtak fel, hogy semmilyen tudományos vizsgálat nem igazolja, hogy az energiaital növelné a fogyasztók koncentrációs képességét vagy csökkentené a reakcióidejét. Márpedig a szlogen szerintük azt sugallja, hogyha valódi szárnyakat ugyan nem is, de energialöketet kellene adnia az üdítőnek.

Ha a bíróság a felperes javára dönt, akkor a Red Bullnak szép kis summát, 6,5 millió dollárt kell fizetnie egy alapnak, melyet a Red Bull-rajongók (talán inkább csak függők) hoztak létre. A HVG cikke szerint a társulat egyik tagja már 2002 óta Red Bullon él, mégsem lett okosabb. (Meglepetés!)

A Red Bull természetesen tagadja, hogy megtévesztette volna a fogyasztókat, ám önkéntes alapon visszavonja, és felülvizsgálja marketingstratégiája azon részeit, amiket a kedves vásárlók megtámadtak a bíróságon.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat