Nespresso életérzés - Clooney nélkül

A Nespresso reklámpályázatának nyerteseként 40 pályázat közül választották ki Nagy Ailen Anna munkáját. Megkérdeztük, mit gondol, miért.

A Nespresso nemrégiben a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos támogatójaként írt ki pályázatot Nespresso életérzés reklám image film készítésére. Nagy Ailen Anna a pályázat nyerteseként lehetőséget kap arra, hogy 1 millió forintból elkészítse az általa megálmodott 20 másodperces reklámfilmet.  Ailen az Artnroll Creative Solutions kreatív médiaprodukciós ügynökség alapító munkatársaként jelenleg nemzetközi és hazai megrendelőknek készít image és reklám filmeket, crowdfunding kampányfilmeket, illetve fesztiválok arculattervezésében is segít. Többek között nyertes pályázatáról kérdeztük.

Milyen egy jó image film?

Az Artnroll filozófiája, hogy egy vállalkozás, brand, vagy márka szellemiségének öltünk testet az alkotásainkkal, ezt tartjuk szem előtt az image filmek elkészítésénél is. Természetesen akkor lesz igazán jó, ha a forma a legnagyobb harmóniában van a kifejezni kívánt gondolattal. Illetve, ha a lehető legjobb minőségben valósul meg, informatív, lényegretörő és nyomot hagy.

Mire elég 1 millió?

A legfontosabb szempont mindig a lehető legmagasabb minőségi megvalósítás, ezért ebben a költségkeretben gondolkodva az ötlet kitalálásakor elsődleges volt az, hogy minél egyszerűbben, minél alacsonyabb komplexitással minél többet lehessen mondani. A szereplők, a helyszínek minimalizálása illetve a szűk képkivágásokban való gondolkodás célszerű volt.

Schubert Gusztáv Balázs Béla-díjas filmkritikus úgy beszélt pályamunkádról, mint ami „egy nő szemszögéből, különlegesen érzékeny módon jeleníti meg a Nespresso életérzést”. Mitől lesz szerinted egy reklám igazán nőies és érzéki?

A nőiesség fogalma rengeteg mindent rejt, több irányból is meg lehet közelíteni. Én jelenleg úgy közelítettem meg, hogy a kecsességet, eleganciát, érzékenységet finom mozdulatokban kerestem. Így az apró mozzanatok, - mint például a reggeli sminkelés és felöltözés fázisai - rutinból rituáléba való felemelése a filmben, a női mivoltra irányuló tisztelgéssé válik.

Mit tartottál szem előtt a „Nespresso életérzés” formába öntésekor? (Mennyire befolyásolt saját véleményed/ tapasztalatod/ a Nespresso korábbi kampányai/ a fogyasztók elvárásai?)

Az Artnroll-ban számunkra ilyenkor a legfontosabb a márka tökéletes megismerése, feltérképezése, teljes rálátásunknak kell lenni arra, hogy ki a célcsoport és hogyan fogalmazódik meg a brand identitása. Ezért első sorban kutatunk, majd ötletelünk, szelektálunk és tervezünk.

Ez egyfajta vizuális styling. Megismerjük a márkaszemélyiséget, átnézzük a gardróbját az alap daraboktól az extra kiegészítőkig, majd méreteket veszünk és megtervezzük az adott alkalomhoz illő ruháját. A saját tapasztalat, elképzelések és fantázia a tervrajzok készítésekor kapnak helyet.

Fiatal kreatívként milyen nehézségeit és/vagy előnyeit látod a magyarországi reklámszakmában való érvényesülésnek?

A nehézségeket sokáig lehetne sorolni, előnyből sincs kevés, de szerintem ebben a kérdésben a hozzáállás a legfontosabb. A fiatalsággal járó ambíció, idealista szemlélet, energikusság és bátorság, ezen túl az, hogy ilyenkor a lehetetlent is lehetségesnek tudjuk látni ezért meg is próbáljuk, illetve hiszünk valamiben, amit tüzön-vizen át véghez szeretnénk vinni; olyan tulajdonságok, amik nagyon előnyösek. Hogy egy nehéz helyzetben érvényesülni lehessen, úgy gondolom, hogy mindez elengedhetetlen, ahogy a folyamatos tanulás, végtelen türelem és kitartás is.

Reklámfilmed címe „Dress up”. Te tudod már, hogy mit fogsz viselni a 68. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon?

Tudom. 

Oké, de tényleg… Hogyan választasz?

Azt veszem figyelembe, hogy miben érzem a legjobban magamat, mik azok a darabok, amik a legközelebb állnak hozzám és a különleges alkalomhoz is illenek.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat