Nestlé csomagolás az Alzheimer-kór ellen

A Nestlé UK & Ireland „Visszaemlékező csomagjában” olyan vintage poszterek, konzervcsomagolások, címkék és dobozok találhatók, melyek segíthetnek emlékeket előhívni egy Alzheimertől szenvedő betegnek. 

Az Egyesült Királyságban jelenleg körülbelül 800 ezer olyan ember él, aki a demencia valamely formájától szenved. Ez elképesztően magas szám, hiszen hazai adatok szerint itthon „csupán” 200 ezer ilyen beteg van. A brit Alzheimer Szövetség ezért útjára indított egy érdekes kezdeményezést az olyan emberek megsegítésére, akik memóriavesztéstől, demenciától szenvednek. Ennek lényege, hogy a többségében idős betegek köré olyan régi használati tárgyakat helyeznek, melyek évtizedekkel ezelőtt a konyhai polcon hevertek, a dohányzóasztalt díszítették, esetleg a kamrában voltak letéve, de mindennap kézbe vették őket (étkészlet, bögre, csésze, sámli stb…).

A Nestlének megtetszett ez az ötlet és úgy érezték, szívesen csatlakoznának egy ilyen kezdeményezéshez. Ezért készült el nem sokkal később a „Visszaemlékező csomag” nevet viselő gyűjtemény, melyet bárki szabadon letölthet az internetről, és amiben olyan régi termékcsomagolások, poszterek találhatók, amik könnyedén előhozhatják az elfeledett kedves emlékeket. Ezeknek a látványa ugyanis sokuknál, mint egyfajta „önkioldó” működhet, aminek kapcsán felszínre törnek a kellemes családi pillanatok.

A csomag legjobb (és egyben a legfigyelmesebb) tulajdonsága, hogy a dizájnokat a boltokban ma kapható termékekre igazították, könnyedén rájuk lehet őket ragasztani.

A brit Alzheimer Szövetség szóvivője, Alison Cook elmondta: „A múlt ismerős tárgyait felhasználva nagyon erős eszközökre lelhetünk, amikkel segíthetünk a betegeknek emlékezni és küzdeni a demencia ellen. Még egy olyan egyszerű dolog is, mint egy régi csokipapír, képes élénk emlékeket visszahozni a boldog időkből. (…) Ez a közös elfoglaltság a beteg és szerettei számára is megkönnyíti a kommunikációt és javíthatja mind a 800 ezer ember életminőségét.” 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat