Egyes statisztikák szerint Indiában minden 22. másodpercben megerőszakolnak egy nőt. Ezért kér bocsánatot egy megható, de humorral fűszerezett videón keresztül ez a néhány indiai srác.

A benne rejlő humor ellenére a videó egyértelmű és komoly üzenetet hordoz, mely szerint Indiában nőnek lenni szörnyű. Szinte hetente jönnek a hírek újabb megerőszakolt, vagy akár meg is ölt áldozatokról. Négy napja arról írtunk például, hogy Raj Shetye divatfotós közzétette provokatív képeit, melyeket a 2012-ben megerőszakolt és agyonvert egyetemista lány ihletett.

A most bemutatott kampányvideót az East India Comedy készítette, melynek címe „Én nem vagyok nő”. A benne szereplő komikusok csodálatukat fejezik ki a női nem iránt, majd elmondják, mennyire szégyellik magukat az ottani férfiak helyett is. Tucatszor bocsánatot kérnek, majd azt javasolják, ha egy férfi megerőszakolja őket:

„Vágjátok le AZT!”

Kampány az indiai nők biztonságáért:

A videó női főszereplője egyébként egy amerikai-indiai komika, Aditi Mittal. Az East India Comedy hamarosan újabb videót publikál, addig is itt a Facebbok és Twitter elérhetőségük.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat