Nővédelmi kampány szereplőjévé vált A RUHA

"Miért olyan nehéz észrevenni a kéket és a feketét?" - olvasható a plakáton, amelyen egy láthatóan bántalmazott nő viseli az arany-fehér ruhát.

Egy hét sem telt el azóta, hogy az internetet elárasztotta a rengeteg cikk, poszt, komment és blogbejegyzés, amely "A ruha" színét firtatta. Mint tudjuk, egyesek arany-fehérnek, míg mások kék-feketének látták az egyébként nem túl különleges ruhadarabot. Egyik csapat sem értette, hogy láthat a másik ennyire eltérő árnyalatokat. Talán az arany-fehérek borultak ki a legjobban a dolgon, hiszen a ruha valójában tényleg kék-fekete.

Utóbb kiderült, csak az agyunk játszik velünk. A fotó látványosan rosszul sikerült, ezért az agyunk úgy döntött, kijavítja. Kinek így, kinek úgy. (Itt egy angol nyelvű cikk, ami elmagyarázza, pontosan mi történik a fejünkben ilyenkor.) A gyártó azóta bejelentette, hogy elkészíti "A ruhát" arany-fehérben is, a már meglévő kék-fekete darabokat pedig úgy kapkodták az emberek az elmúlt napokban, mintha aranyból lennének.

A felhajtást kihasználva pedig megszületett az első kampány, amelyben "A ruha" is szerepet kapott. A plakáton, amely ügyes időzítéssel pont a nemzetközi nőnap előtt egy nappal jelent meg, egy fehér-arany ruhát viselő nő látható, akivel nyilvánvalóan csúnyán elbántak. A felirat: "Miért olyan nehéz észrevenni a kéket és a feketét?"

A plakátot a johannesburgi The Salvation Army készítette, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, 6 nőből 1 családon belüli erőszak áldozatává válik.

 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat