Ők a legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban

Nyolcadik alkalommal állították össze az 50-es listát. 

A Marketing&Média által felállított lista idén jelentősen átalakult a tavalyi felálláshoz képest. A zsűrik „három kritérium súlyozott értékelése, majd a pontszámok összesítése után” hozták meg döntésüket. Ez alapján Magyarország legbefolyásosabb médiaszemélysége Vidus Gabriella, az RTL Magyarország kereskedelmi igazgatója lett.

Érdekesség, hogy a 2008 óta folyamatosan az első helyen stagnáló Dirk Gerkens, tavaly leváltott RTL vezérigazgató egyáltalán nem került be a Top 50-be sem.

Szintén érdekes, hogy az RTL által szervezett díjátadó/állófogadáson beszédet mondott Andreas Rudas, az RTL közép-európai regionális alelnöke, aki magyar nyelven elmondta, „nem változik az RTL Klub Híradójának hangvétele, és bármit is szivárogtatnak Lázár Jánosék, nem kötöttek különalkut a Fidesszel”.

Tripla érdekesség, hogy a Top 5-be bekerült egy új név is, aki idén először képviseltette magát a listán, ő pedig nem más, mint Habony Árpád, a Modern Media Group vezetője. Az első 10 helyezett kapott egy-egy kisfilmet is, amiben próbáltak "lazának" mutatkozva szerepelni. Egy-kettőre igazán kíváncsi lennék.

A továbbiakban szó esett az RTL Magyarország új vezetőjéről is. Rudas elmondása szerint a jelenlegi menedzsment soraiból fog kikerülni. A lista alapján elég esélyes, hogy – vigyázat, szpojler! – Vidus Gabriella lehet az.

A listán egyébként médiavállalatok 58 százalék, a média- és reklámügynökségek 24 százalék, a telekommunikációs vállalatok pedig 8 százalék arányban voltak jelen.

Ők az első 10 helyezett

  1. Vidus Gabriella - RTL Magyarország, R-time
  2. Bayer József - Ringier Axel Springer
  3. Varga Zoltán - Central Médiacsoport
  4. Habony Árpád - Modern Media Group
  5. Kolosi Péter - RTL Magyarország
  6. Mihók Attila - Mediaworks
  7. Andreas Rudas - RTL Group
  8. Christopher Mattheisen - Magyar Telekom
  9. Simicska Lajos - Mahir, Hung-Ister, Publimont
  10. Simon Zsolt - TV2

 

via Index 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat