Okos kampánnyal csalogatják vissza a turistákat Brüsszelbe

Bárki meggyőződhetett, hogy az utcák biztonságosak.

A közelmúlt tragikus eseményeit követő brutális terrorkészültség és a kapcsolódó hatalmas médiavisszhang alaposan hazavágta Brüsszel jó hírét, mint turisztikai célpont. A város vezetése úgy gondolta, hogy a helyzet koránt sem annyira szörnyű, ahogyan lefestették, ezért a visit.brussels outdoor és online kampányt indított #CallBrussels névvel, aminek a keretein belül az érdeklődők személyesen tájékozódhattak a városban uralkodó állapotokról.

A kampány középpontjában egy köztérre kihelyezett, telefonnal felszerelt hirdetőtábla állt, amit az erre célra létrehozott weboldalon keresztül lehetett felhívni. A csörgő telefont bármilyen lelkesebb helyi lakos felvehette és válaszolhatott a nekiszegezett kérdésekre például, hogy látott egy fegyverekkel és bombákkal harcoló embereket az utcán.

Az, hogy sikerült-e megváltoztatni a közvélemény gondolkodását, megválaszolatlan kérdés marad (gyaníthatóan nem), de a kampány a számok tükrében szép eredményeket hozott. Öt nap leforgása alatt 12.688 ember csörgette meg a reklámtáblát, 154 különböző országból és a közösségi médiában is pozitív fogadtatásra talált.

via CreativeCriminals

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat