Okostelefonnal tér vissza a Commodore

És akár még a régi játékokkal is játszhatsz rajta.

Tudtad-e, hogy a világ legtöbbet értékesített számítógépe a Commodore 64, csaknem 17 millió eladott példánnyal? A cég mégis csődbe ment már több mint 20 éve. Most pedig újra itt van, viszont a nagymama régi asztala helyett, csak a zsebedet fogja elfoglalni.

A Commodore tündöklése és vergődése

A céget 1954-ben alapították Torontóban, majd 94-ben csődbe ment, felvásárolták, majd többször is csődbe ment, nemrég próbálták visszahozni a C64 dizájnját korszerű hardverrel felpumpálva (C64X), majd megint csődbe ment.

Idén márciusban pedig két olasz vállalkozó, Massimo Canigiani és Carlo Scattolini bejegyeztette a Commodore Business Machines Limited UK-t, akik elmondásuk szerint a cég jogait és védjegyeit is birtokolják. Canigiani és Scattolini pedig kitalálta, hogy inkább hagyják a számítógép formátumot, helyette beköszönnek az okostelefon piacra

Az új Commodore kisállat

Így elérkeztünk a Commodore PET-hez – ami a nosztalgia kerekét továbbhajtva szintén egy régi Commodore széria elnevezése.

A PET-ben pedig van minden: 5.5-inches Gorilla Glass 3 kijelző, 3000 mAh akkumulátor, 13 megapixeles Sony kamera, amivel 1080p HD-ban is lehet majd videót felvenni, 8 megapixeles front kamera, dual sim, Android 5.0 Lollipop és még 4G képes is lesz.

Sőt: a két előre beépített emulátor segítségével régi c64 játékokkal is lehet majd játszani.

Európában a héten jelenik meg két változatban: light (nagyjából 300 dollár, 16GB tárhellyel és 2GB RAM-mal), és normál (nagyjából 365 dollár, 32GB tárhellyel és 3GB RAM-mal) verzióban.

Reméljük a nosztalgia-átok megtörik és nem esik át a cég egy újabb csődeljáráson, különben lassan ebből is Guiness-rekordot fognak felállítani.

via Wired

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat