Ombre bútor - mert nem csak a hajon mutat jól!

Ha valaki eddig abban a hitben élt, hogy az ombre nem más, mint egy hajfestési technika, az sajnos tévedett. Íme a dizájnerek  kedvencei az ombre pad, fotel, komód, kanál, függöny és kanapé!

Az ombre bútor nem teljesen új dolog, 2011-ben egyszer már felkapottá vált ez a bútorfestési technika. Most ez a trend újult erővel ismét szárnyra kelt és lassan minden lakberendezési tárgyat és textíliát meghódít. Hogy pontosan mit jelent ez a dekorációs technika, azt jól mutatja a szó eredeti jelentése, amely árnyékot, árnyalást jelent. Tulajdonképpen egy színátmenetes festésről van szó, amelyet ugyanannak a színnek a különböző árnyalataival végeznek. Ehhez a festési technikához szinte kizárólag világos színeket használnak, rózsaszínt, világoskéket, szürkét, fehéret, korallt.

A legtöbben szeretik házilag elkészíteni ombre komódjukat, de aki lustább vagy a kézügyességével van probléma az nézzen körül az Ikea áruházakban, ők már piacra dobtak néhány ilyen kisszekrényt. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a nagyáruházakban leginkább ombre alapanyagnak való kisszekrényeket találunk, amelyeket aztán magunknak kell kidekorálni.

A legnépszerűbb ombre bútorok közé tartozik a komód, az éjjeliszekrénykék, a székek és kanapék. Nem kell azonban a bútoroknál megállni, a belső építészek gyakran festik a falakat is átmenetesre, vagy éppen függönyből választanak olyat, amely kékből lilába csap át.

Úgy tűnik ombre festéssel mindent el lehet adni, hiszen az internetet elárasztották a különféle árnyalat-festett termékek. Lámpa, váza, ruha, műköröm, csomagolópapír, asztalterítő és virágcsokor is van. Sőt egyesek az egész esküvőjüket e stílus köré szervezik, így a menyasszonyi- és koszorúslány ruhákon túl a torta, a szalvéta és a díszítés is ombre. A reklámipar is szintén kezdi magának felfedezni, reklámkiadványokban egyre gyakrabban fordul elő ez a dizájn. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat