Öregem, miért vagy ilyen hisztis?

Itt egy új TCR a férfimenstruációról - hogy felhívja a figyelmet azokra a nőkre, akik nem jutnak mosdóhoz a menstruációjuk ideje alatt.

Na azért nem kell egyből a szőrös mellkasunkhoz kapkodni, nem egy új evolúciós őrület tüneteiről beszélünk, hanem a Water Aid Menstruációs Higiénia Napjára készített kampányáról.

Jelenleg 1.25 milliárd nő él a világon, aki a menstruációs ciklusa idején nem tud wc-t használni. Nem a görcsök okozta fájdalmak miatt, hanem mert egész egyszerűen ilyen körülmények közt él.

Erre a problémára építették fel a Manpons ál-reklámszpotját, ami hát őszintén szólva érdekes kérdéseket feszeget: Ugyanígy fintorognának a témától a férfiak, ha ők is menstruálnának? Vagy továbbra is tabu lenne? De mindenek előtt: ha a férfiak is érintettek lennének, lenne olyan ember a földön, aki a menstruációs ciklusa alatt ne tudna mellékhelységet igénybe venni?

A szpot amúgy gyönyörűen hozza a szokásos dezodor és borotva reklámok jegyeit: borostás, sportoló férfi bemegy a mosdóba, alatta pedig megy a maszkulin torzított basszus gitár, és a rekedt hangú inspirációs szöveg. De a tampon szemléltetése során is ragaszkodnak ehhez a kliséhez, ugyanis a Manpon nagyon hi-tech: modern fémburkolat, NASA tervezés, de még megerősített kevlar váza is van, ami mondjuk összességében elég fájdalmasan hangzik, de a férfiak bírják, mert férfiak!

Mondjuk érdemes eljátszani a gondolattal, hogy mi történne akkor, ha a pároknak, házastársaknak, vagy esetleg csak férfiakból álló sportkluboknak egyszerre jönne meg a havi. Lehet az is baj lenne onnantól, hogy a 'menstruációban' benne van az hogy 'men', és lenne helyette egy teljesen más kifejezés. 

Vagy inkább csak simán támogassuk a kezdeményezést.   

via Co.Create

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat