Óriási volt a brand activation a berlini BL döntőn


A Nissan, az Adidas, a Master Card és a Heineken sem hagyták unatkozni a szurkolókat.

Ahogy az lenni szokott a focis események körül mindig nagy a felhajtás – világbajnokság, ligakupák, csalási botrányok –, a fontosabb nemzetközi kupadöntők pedig így a fő szponzorok brand activation-melegágyai. Így volt ez a múlthét szombati UEFA Bajnokok Ligája döntőjével is.

A Nissan például kitalálta, hogy egy elektromos autó és a szurkolók segítségével termelt árammal fogják a BL trófeát a stadionba emelni. ”Ez lehetőséget nyújt az üzenetünk közvetítésére, bevonhattuk a szenvedélyt és még értékeket is hozzá tudtunk tenni” - mondta el a Nissan markeing menedzsere.

Az Adidas az új focicipői széles választékát mutatta be különböző városban szervezett programok keretein belül, mindezt egy jó nagy marék közösségi aktivitással megszórva.

Egy másik fő szponzor, a MasterCard elvégzett egy kutatást, ami alapján kiderült, hogy az olasz, illetve a spanyol szurkolók kétharmada elég sok családi programot kihagy a döntő kedvéért, ezért a fejükbe vették, hogy elkezdik családi programként hirdetni a meccset.

A Heineken pedig fogta magát és elvitt 600 embert Ibizára, hogy valami luxi helyről nézhessék a meccset, ha esetleg nem jutott volna mindenkinek elég jegy a döntőre. 

via Warc

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat