Origo új köntösben

Kedd este megújult az Origo kinézete, mostantól jóval átláthatóbb, letisztultabb, szebb.

Az Origo kedd este előtti külsejéről mindenkinek ugyanaz az egy dolog jutott az eszébe, ez pedig a zsúfoltság. A hírek egymásra ömlesztve kerültek ki az oldalra, ha az ember csak szörfözni akart, akkor működhetett a dolog, azonban egy bizonyos cikk megtalálása óriási vállalkozásnak bizonyult, ezért személy szerint sosem vállalkoztam rá, de elismeréssel adózom azoknak, akiknek ez sikerült. A frissítésnek éppen ezért itt volt az ideje, ráadásul, ez nem csak egy kis szépséghiba kijavítása vagy kis pofozkodás a dizájn elemek egy részén, hanem egy teljesen új külső.

Az előbb írt állításomat maga Gazda Albert, az Origo főszerkesztője is igazolta, hiszen mint a megújult külsőhöz írt cikkében elmondja, az új oldal célja, hogy az olvasók egyszerűbben és könnyebben megtalálják, amit keresnek, vagy azt, aminek a létezéséről eddig nem is tudtak. Ezért került sor a 15 éve működő portál életében a látványbeli megújulásra.

forrás: origo.hu

Az új oldalon letisztult formákat, nagyméretű képeket és jobban követhető rovatokat alakítottak ki, ami nagyban segíti a főszerkesztő által meghatározott cél elérését. Az origo.hu betöltése után az új dizájn mellett egyből feltűnik, hogy eltűnt a kapcsos zárójel a portál logójából.  „Úgy gondoltuk, a zárójelek korának vége, keretek közé szorítva nem folytathatjuk. Szabadon megyünk tovább, frissen, tempósan” – olvashatjuk a zárószavakat a főszerkesztő cikkében.

Az új külső kialakításában a nem rég indult 444.hu főszerkesztője is segédkezett, ezért érződik is némi hasonlóság is a két oldal között. Az Origo bevette az új dizájn alá a hozzá tartozó blogokat is, így nem lógnak ki alátványban, ráadásul mostantól az Iwiw-re se találunk a főoldalon utalást, csak a Freemail szolidan elrejtett linkjével találkozhatunk.

 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat