Ötösért ötös

Avagy korrupt-e a pedagógus az OLX legújabb reklámjában?

Az Apród imázskampányának egyik része az alábbi biciklis reklám, melyet a Pedagógusok Szakszervezete le akar vetetni a képernyőkről.

Az indoklásukban röviden az szerepel, hogy a reklám sérti és hitelteleníti a pedagógusokat, rombolja a szakma becsületét.

Hosszabban pedig a kiadott sajtóközlemény szerint:  „A Pedagógusok Szakszervezete tiltakozik az ellen, hogy az egyik, használtcikkeket eladásra és megvételre kínáló ingyenes hirdető portál saját népszerűsítése érdekében egy tanárt, személyén keresztül pedig egy egész szakmát aláz a sárga porig!”

"A tévében látható reklámban a tisztes szegénység látszatába öltöztetett Baradlai tanár úr a használtcikk portálon fellelve végre egy, a pénztárcájának leginkább megfelelő közlekedési eszközt, egy biciklit, elindul, hogy megvegye azt. Találkozik is az eladóval, de annyira elmerül az áhított járgány látványában, hogy az utolsó pillanatban veszi észre, a portékát egyik tanítványa, Kerekes kínálja eladásra. Ám a tanár annyira szeretné a biciklit, hogy túlteszi magát ezen, kipróbálja, és meg akarja venni. Amikor a kamasz közli az árát, Baradlai tanár úr alkudozni kezd: „Nem lehetne egy ötössel kevesebb?” A srác a biztos anyagi körülmények között élők magabiztosságával vágja rá: „Itt egy ötössel kevesebb, ott egy ötössel több…”

„A reklámírók ugyan a homályban hagyják, mi erre a pedagógus válasza, de abból, hogy Baradlai tanár úr végül elkarikázik a bringával – a ’Kis pénz, kis foci’ országában azt sugallják, elég szegény, gyáva és megalkuvó ahhoz, hogy korrupt is legyen.”

Valószínűleg senki nem háborogna a szpoton, ha éppen nem a tanárok fizetési kategóriákba sorolásánál, a portfólió készítésénél, elképesztő mértékben központosított felügyeleténél és rég nem látott ellenőrzésénél tartanánk. Ez viszont már politika. Szóval ööö. Várjuk, hogy mit lép az OLX. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat