Owen Wilson kedvenc állata, avagy mi is az országúti gyík és mennyire érdemes félnünk tőle?

Előjön-e az esővel? Használ-e ellene a spray? Minden, amit Owen Wilson legkedvesebb hüllőjéről tudni lehet és érdemes.

Pár napja került fel YouTube-ra egy Owenergy Studios felhasználó által feltöltött videó, mely összefoglalja Owen Wilson legtöbbször hallott szófordulatait. Azt most hagyjuk, hogy meglepően sokszor és meglepően ugyanúgy, hangoznak el egyes szavak, vagy szókapcsolatok Owen szájából. Sokkal érdekesebb, hogy megfejtsük kedvenc hasonlatát, mely így szól: „crazy like a road lizard” ("őrült, mint egy országúti gyík").

Mielőtt azt gondolnánk, hogy ez biztos, valamilyen idegen kifejezés, amit mi úgysem érthetünk, nyugodjunk meg. Egyébként angol nyelven elég jól értő újságírók éppúgy nem értik, mi a helyzet. Miért és mennyire lehet őrült egy országúti gyík? Számításba vettük az öt legvalószínűbb teóriát.

5. Szelíd gyíkok

A leggyengébb alapokon álló verzió szerint az országúti gyíkok olyanok, mint a szelíd motorosok. Veszélyük pont abban rejlik, hogy hasonlóképp rémisztőek, mint Dennis Hopper vagy akár Jack Nicholson, ellenben jóval apróbb termetük miatt, könnyebb szem elől téveszteni őket.

4. Félelem és reszketés az országúti gyíktól

Egy tudományosan inkább megalapozott teória szerint, az országúti gyík egy a Félelem és reszketés Las Vegasban című filmben látható, kosztümös figura. Őrületéhez, természetéből fakadóan nincsen fogható.

3. Kiégett országúti gyík

Az őrült gyíkok lehetnek csoportjuk burnout szindrómával sújtott egyedei is, melyek a Greenpeace túlbabusgató hozzáállását megelégelve országúti öngyilkos akciókkal harcolnak fajtársaik függetlenségért. 

4. Szupergonosz gyík

Az őrült országúti gyík vonatkozhat Dr. Curtis Connorsra is, aki egy szerencsétlen véletlen folytán változott gyík alkatú fenevaddá, akinek őrült terve, hogy apránként mindenkit magához hasonlatos gyíkszörnnyé változtasson. Ellenszere Peter Parker.

5. Mad Max gyík

A szerkesztőség 33,33 %-os arányú szavazata alapján a legvalószínűbb, hogy az őrült országúti gyík, a titokzatos Mad Max gyíkkal lehet azonos. Ebben az esetben aggodalomra nincsen ok, esőzésre ez az állat nem fog előjönni, ha pedig mégis, az ezüst spray segíthet dicsőséges legyőzésében.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat