Pandahatás

A cím nem az elkenődött fekete sminkre utal, hanem egy igazán imponáló reklámkampányra, amelyet Egyiptomban vezettek be 2010-ben. Az eredménye pedig egyértelmű, hiszen hozzánk is eljutott. Sőt bejárta az egész világot!

A "Never Say No to Panda" nevezetű koncepció Elephant Cairo ügynökség fejéből pattant ki, és Ali Ali valósította meg. A Panda Cheese tejterméket kívánta ismertté tenni, és sikerült is neki.

A kampány öt kisfilmből áll, amelyeknek az üzenete és tartalma szorosan összefügg: egy óriáspanda riogatja azokat a személyeket, akik különböző okokból nem hajlandóak a termékből fogyasztani. Az alaphelyzet minden esetben egy átlagos, hétköznapi szituáció, amelyben valaki felajánlja egy társának a Panda Cheese valamely termékét. Ám ahogy az illető elutasítja, akkor felcsendül Buddy Holly "True Love Ways" című dala, és feltűnik a cuki, szőrmók panda.

Ez a nyomulós magatartás agresszív és ellenszenves lehet a fogyasztóknak - tulajdonképpen a terv balul is elsülhetett volna -, de a panda jelenléte megváltoztatja az egész helyzet negatív kicsengését. Annyira aranyos és szerethető, hogy senki sem tud haragudni rá.

Miután a videók felkerültek az internetre vírusként terjedtek a hálón, és rengeteg emberhez jutottak el. Világszinten ismertté tettek egy arab terméket, amely még a saját köreiben sem volt a legnépszerűbb. Sikerességét ezen felül még azok a díjak - Silver Film Lion 2010, Epic Awardson első helyezett,  Dubai Lynx International Advertising Festival első és második helyezett Advantage Marketing & Advertising kategóriában - is mutatják, amelyeket Ali Ali kapott az egyedülálló koncepcióért.

A legütősebb hatás úgy érhető el, ha egyből, egymás után nézzük végig a videókat. Humorosak, szórakoztatóak és maradandó élményt nyújtanak. Az azonban biztos, hogy a megtekintést követően már nemcsak a cuki állatkák, na meg a WWF fog eszedbe jutni a pandákról. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat