Pizza-marketing - ahogy a nagyok csinálják

Hogyan csábít a Pizza Hut? Melyek a legkreatívabb és legviccesebb pizza hirdetések és melyik étterem marketingesének a fejéből pattant elő? Plakátok, szakmai tippek és egy kis humor következik!

Nem kérdés, hogy a Pizza Hut folytatja a legnagyobb pizza-marketing hadjáratot a világon. Kreatív kampányok tömkelegével álltak már elő, ők aztán tudják, mi fán terem a pomodoro. Ebből az egyszerű okból kifolyólag az ő éttermeiken keresztül mutatjuk be, hogyan csalogatnak be az utcáról bárkit egy négyévszakra.

A Pizza Hut éttermek nyitott ablakaiból messze száll a frissen sült pizzák illata, halk zene szól, a jól kivilágított, színes kirakatban pedig láthatóak a ínycsiklandozó pizza szeletek és még csak be sem kell ülni az étterembe, hiszen az ételt egy kiadóablakon keresztül adják az ember kezébe. Természetesen semmi sincs véletlenül, a színek, fények, illatok és a vásárlás mikéntje is hozzátartozik az étterem marketingjéhez. A cél hatni a fogyasztó (éhes ember) minden érzékére, így a látásra, hallásra, szaglásra, ízlésre, és ezzel elhárítani minden olyan pszichés akadályt, amely nem engedi pizzát venni az illetőt. (Ha például egy szelet pizzáért be kellene ülni az étterembe, akkor a munkából haza igyekvő ember meggyőzhetné magát azzal, hogy úgyis nemsokára otthon van, majd csinál valami vacsorát, minek időzzön itt feleslegesen.) Ezeket az alapvetéseket a legtöbb étterem használja, ki ügyesebben, ki ügyetlenebb módon.

Az óriásplakátokon, citylight plakátokon, pizzásdobozokon is kegyetlen háború dúl az éhes emberekért. Mostanra viszont már nem elég egy bajszos, olasz pizzaszakács, egy "Ciao!" és egy telefonszám a hirdetéseken. Az embereknek több kell. A jó hír, hogy meg is kapják. Egy frissen nyílt Cleveland-i pizzéria, a Pizza Bogo például egyedi pizzásdobozokat készíttetett, melyeken szerepelt az étterem webcíme, facebook, illetve twitter adatlapja, egy sms szám, amelyre rendeléseket lehet küldeni, valamint egy QR kód, amellyel kuponokat tölthetünk le. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy talán Amerikában is vannak még olyanok, akik szívesen rendelnének telefonon keresztül, telefonszám híján pedig ez okozhat némi nehézséget.

Egy szintén amerikai pizzéria frappáns ötlete volt az a kampány, melyen látszólag az egyik plakát szereplője megette a másikon szereplő pizzát. A Punk Rock pizzéria pedig falra dobott pizzaszeletet nyomtatott öntapadós fóliára és egy gerilla akció során kiragasztgatták ismeretlenek ajtajára, akik messziről azt hihették, valaki étellel dobálta meg az otthonukat.

A brazil Pizza Hut egy időben véleménygyűjtő dobozokat helyezett ki az éttermeibe, és arra kérte a vendégeket, írják le, ha túl csípősnek találták a vadonatúj pepperónis pizzát. A papír behelyezésekor működésbe lépett az iratmegsemmisítő.

A Papa John's pizzéria a kukucskálókat támadta meg, a fölragasztott hirdetések azt a látszatot keltették a lyukon keresztül, mintha egy futár érkezett volna az ott lakókhoz. Szintén a Papa John's volt az, aki pizzái mérhetetlen sajtosságát reklámozta utcányi széles, kültéri reklámmal.

Nagyon megörültünk neki, hogy a közeli Németországból is találtunk a fentiekhez hasonló kreatív reklámot. A La Pizza étterem egy kapucsengőt fényképezett le, melyen csupa kimondottan német név szerepelt. Ezeknek a neveknek a végére matricáztak oda olyan feliratokat, mint "-utti, -ini, -ucci, -tti", melyek egy csapásra olasszá változtatták őket. A szlogen: mindenkiben van egy kis olasz!

Végül, de nem utolsó sorban, íme 10 nagyon egyszerű marketing tipp, amit a nagyok is előszeretettel használnak világszerte a pizza értékesítéséhez:

- Küldjön hűtőmágneseket szórólapok helyett! A szórólapokat a legtöbben kidobják, összetépik, el sem olvassák, míg a mágneseket általában kitapasztják a fridzsider ajtajára. Így ha legközelebb ennének valamit, de üres a hűtő, jó eséllyel tárcsázzák az azon látható telefonszámot.

- Adjon ajándék kólát! (Talán ezt már mondani sem kell, akkor is jön a kóla, ha senki nem kérte.)

- Hozzon létre klubkártya programot, ezzel kiépítve a hűséges vásárlókört!

- Legyen facebook és twitter adatlapja, illetve működő e-mail címe!

- Adjon valamit a közösség számára! (Hetente egyszer ételosztás rászorulóknak stb...)A legjobb reklám az, amelyik szájról szájra terjed. Az emberek bíznak ismerőseik szavában, ezzel könnyebben meggyőzhetők, mint egy unalmas statisztikával.

- Használjon olyan képeket és látványelemeket, amelyektől az emberek megéheznek és vágyakozni kezdenek!

- Gyűjtse össze vevői e-mail címét és küldjön személyre szóló ajánlatokat! (Ehhez előzetesen kérje az engedélyüket, máskülönben negatív hatást ér el.)

- Vegye célba a gyerekeket! Sok gyerek kedvenc étele a pizza, így remek ötlet gyerekmenüvel előállni.

- Becsülje meg a személyzetet! Kommunikálja kifelé is, hogy a hónap dolgozóját mennyire nagyra becsüli. Az elégedett alkalmazottak elégedett vevőket hoznak.

- A rossz ételt a világ legjobb marketingese sem tudja eladni!

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat