Pólusváltás a reklámvilágban?

Az, hogy férfiaknak szánt terméket nőkkel illetve női idomokkal teszik eladhatóvá nem újdonság. Gondoljunk csak a nemrégiben hatalmas elismerést besöpört Dove Men +Care kampányára. A férfiak elérése könnyű eset, azonban mi a helyzet a nőkkel?

Izmos kockahas, csillogó kék szemek valóban ennyi kell, hogy a nők elgyengüljenek? Dehogy! A nők vadásznak, természetesen az eladni kívánt termék segítségével válnak igazi ragadozóvá. Egy csepp kölni és álmaid férfija azonnal a térded előtt hever. Kifakult fekete ruhádat egyszer kimosod az újonnan vásárolt fekete megújító formulát tartalmazó mosószereddel és otthonodból kifordulva rögtön a nagy Ő karjaiban találod magad. Negatívba átforduló valóságtartalom, felszínes örömök hajhászása- ilyen a mai női reklámok túlnyomó többsége.

Gabriel Beltrone fittyet hányt a konvenciókra és eddig példa nélküli, kategóriájában egyedülálló és kimagasló melltartó reklámot hozott össze. A recept a bevált reklámokhoz hasonlít, egy apró változtatással. Lágy, kellemes zene, harmonikus környezet és egy tökéletes modell. Legalábbis első blikkre.

És íme, az óriási fricska, amire eddig  talán álmainkban sem gondoltuk volna, igenis lehet férfival női melltartót reklámozni, úgy, hogy az vásárlást is generáljon ne csak nevetést. A férfiakat valahol ezen a ponton vesztettük el. Azonban ez az a központi humorelem a nőknél óriási piaci rést nyithat meg. Feltűnik, hogy ez a reklám szpot nem egy európai, netán amerikai felségterületen leadott hirdetés. Természetesen nem a véletlen műve, hogy a keleti régiókban tesztelték élőben ezt a merőben új típusú melltartó reklámot. Hiszen, mint tudjuk, az általános marketing szabályok a keleti országokban életképtelenek. Ezáltal remekül lehet a rizikósabb reklámanyagokat is rögtön a fogyasztókkal teszteltetni.

A videó alatti férfi kommenteket érdemes átfutni, mert zseniálisak. Kinek az apró mellek, kinek az ismeretlen zeneszám szúrt szemet, egy szellemes kommentelő megjegyzi, hogy szerinte nincsenek is nők Ázsiában. Azonban a legfontosabb, hogy a célcsoport, a nők, szinte kivétel nélkül a termékről érdeklődnek. Vajon ez lesz a reklámozás új jövője? Vajon ez a fajta új reklámozási mód Európában is életképes marad? Ha igen, milyen hatással lesz ez a jövő reklámjaira?

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat