PR lecke 1: soha ne küldj

A Shutterfly Anyák napjára időzítve küldött ki vásárlóinak egy újszülöttekhez gratuláló e-mailt. A probléma csak az volt, hogy a címzettek közt voltak frissen elvetéltek, meddők és olyanok is, akiknek meghalt a gyermeke. 

A Shutterfly fényképes ajándékokat kínáló online webshop követte el az egyik legnagyobb udvariatlanságot, amit Anyák napján csak lehet. Az ötlet alapvetően kedves és jó volt, de homokszem kerülhetett a gépezetbe. A cég újszülöttek születéséhez gratuláló e-mailje nem csak a boldog kismamákat érte el, hanem a meddő vagy elvetélt nőket is. Sokan közülük mélységesen felháborodtak és a Twitteren üzentek a vállalkozásnak. Ott olyanokat írtak, mint:

"Hé Shutterfly! Talán nem kéne e-maileket küldözgetni! Nekünk, akiknek a meddőséggel kell megbirkóznunk jól megcsináltátok az Anyák napját!"

"Azta. Most kaptam gratuláló e-mailt a Shutterfly-tól az újszülött kisbabámhoz. Nem menő. #meddőség"

"Cseszd meg Shutterfly. Az én új kisbabámnak másfél éve itt kellene lennie, de meghalt. Azóta meddő vagyok."

"Köszi Shutterfly a gratulációt a kisbabámhoz, akivel tavaly októberben elvetéltem. Hány nővel történt ma ugyanez?"

"Novemberben veszítettem el a babámat, akinek ezen a héten kellett volna megszületnie. Olyan volt ezt olvasni, mintha fejbe vertek volna újra és újra."

Természetesen a Shutterfly-nál is olvasták az üzeneteket és gyorsan elnézést kértek. Ennek ellenére volt, aki másnap is megkapta ugyanezt a levelet... Most nem lennénk PR-esek náluk...

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat