Prémiummárka buli a Balaton Soundon

Zamárdiban minden és mindenki jelen akart lenni. A hirdetők számára aligha akad jobb promóciós időszak a fesztivál szezonnál. Az emberforgatagnál már csak a prémium márkakínálat volt nagyobb a Balaton déli partján. 

Évről évre egyre csak nő a különböző fesztiválokra -pláne a Balaton Soundra- kitelepülni vágyó cégek száma. Egy évben egyszer adja magát ilyen alkalom, amikor is a fogyasztók fokozottan cselekvőkész állapotban, vidra effektust hátrahagyva szinte isszák magukba a cégek által delegált hostessek szavait.

Zamárdi leghíresebb fesztiváljának születésétől kezdve elmondható, hogy csak az igazán piacvezető márkák tudnak megjelenni és standot állítani. Idén szinte már követhetetlenül sok hostess lepte el a fesztivál területét ezzel biztosítva a fesztiválozók számára az interaktív pihenőket és promóciókat.

Mindenképp pozitív megítéléssel kell adózni a Soundon megjelenő cégek felé, mert nem volt akkora őrült márkáztatás mint egy-két évvel korábban. A hostessek nem akartak mindenáron minden szembejövőre promóciós termékeket felaggatni, s kiokítani akár a környezettudatosságról vagy netán a PayPass előnyeiről, ám bármilyen kérdésre szívesen válaszoltak és rendkívül segítőkésznek bizonyultak. Ha csak a tavalyi évet vesszük alapul akkor ez volt első igazán nagy változás.

A legkiemelkedőbb attrakciót egyértelműen az E.ON bulihajója generálta. Akiben egy kicsi fesztivál lélek lakozik, tudja, hogy a legrosszabb, ami történhet az emberrel, hogy lemerül a telefonja és nem tudja hol feltölteni. A fesztiválozók igazán háklisak ebben a kérdéskörben. Sok probléma adódott már abból, hogy órákig kellett a mosdókban ácsorogni, mire feltöltődött a mobil, mert nem biztosítottak elegendő telefonfakkot az egyes töltőállomásokon. 

Ám idén végre akadt egy cég, amelyik megoldotta a problémát és összekötötte a kellemest a hasznossal. Egy csipet fogyasztói aktivitásnak hatalmas közösségformáló ereje van. Pláne ha a lemerült elektronikai kütyükbe kell életet lehelni. Vígan hintáztak az emberek, a telefonok pedig sorra töltődtek és a Dj is hálásan pörgette a lemezeket.

Prémium kategóriákból egyáltalán nem volt hiány a Balaton partján, legyen szó akár a helyszínről, a fellépőkről netán a márkákról. A bulik utáni hidratálás idén csak és kizárólag a Jana segítségével volt megoldható. A cég külön vizes pultot is állított a fesztiválozóknak chill terasszal együtt.

A sörfogyasztás biztosításából természetesen a Heineken nem maradhatott ki, rajta kívül dobozos ízesített -sörnek nehezen nevezhető- italok voltak még kaphatóak, a Soproni jóvoltából. A Coca-Cola nevét említeni sem kell, természetes, hogy a még mindig előszeretettel kommunikált neves palackokat nem hagyták el így a "Partyarc", a "Miss Bikini" vagy a "Nagy Ő" és ezekhez hasonló találó kifejezésekkel árasztották el a fesztivált. Minőségi borokat a DiVino hozta el a fesztiválozóknak. Röviditalokat pedig vagy a Rézangyal vagy a Fütyülős pultjánál lehetett nulla-huszonnégyben legurítani.

Az előző évi sikereken felbuzduló és nagy visszhangot keltő Scitec Nutrion gyúrós sátor idén sem hagyta otthon magát. Tavaly igen változatos vélemények születtek ezzel a standdal kapcsolatban. Bár köztudott, hogy a Soun a magamutogatós fesztivál, éppen ezért talán csak azok csodálkoztak annyira a sok konditermi holmi felbukkanásán, akik idén pottyantak be először Zamárdiba. A kondi sátor tarolt s nem csak a csinos Fitt lányok miatt. Már a kora délelőtti órákban sokan ügyködtek az esti buli alkalmával legurult sörök eltávolításán. Szinte borítékolható, hogy jövőre is lesz hely, ahol be lehet majd durrantani az izmokat az esti vadászatra.

A számos kreatív színpadi megoldások közül az újonnan debütáló Sziget Lounge megjelenése szolgáltatta a beszédtémát. Egy mini sziget, ahol a nagy tömeget elhagyva –sokan nem akartak beúszni- az intim közelség megsértése nélkül tudott együtt bulizni a kalandvágyó fiatalaság. A hangulat ott erősen Beachattack-re hajazó volt. Mintha nem is a Balatonon, hanem legalább az Adria partjainál került volna sor a fesztiválra.

Bár rengeteg márka tette tiszteletét Zamárdiban, a hangsúly mégsem rajtuk, hanem a felhőtlen szórakozáson volt. Az imázs növelés és potenciális fogyasztók megtalálása és bevonzása volt a módi idén. Egy szó, mint száz a januárban Európa legjobb közepes méretű fesztiváljának választott Balaton Sound címvédésre készülhet. A minőség, a színvonal és a szervezettség is megfelelt az előzetes kommunikáció során támasztott elvárásokat. A hatalmas média nyomás ellenére is sikerült egy újabb fergeteges négy napos őrületet szervezni. A fesztiválozók pedig már bőszen számolják a napokat a következő Soundig.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat