Próbáld ki, milyen melegnek lenni - megérkezett a Coming Out Simulator

Hogyan mondanád el a homofób szüleidnek, hogy férfi létedre nem csak a nőkhöz vonzódsz?

Egyre népszerűbbé válik a netezők körében a Coming Out Simulator, amiben egy biszexuális fiú, Nick bőrébe bújhatunk, és vele együtt élhetjük újra azokat a nehéz pillanatokat, amikor 2010-ben felfedte "másságát" homofób szingapúri szülei előtt. (Mint az köztudott, sajnos az ázsiai országok többségének lakói még manapság sem túl elfogadóak a melegekkel, biszexuálisokkal szemben, úgy tartják, ez egy választható életstílus, amit a rossz társaságba keveredés idéz elő. Ha valakiről kiderül, hogy meleg, azzal nevetség tárgyává teszi az egész családját.)

A játék, amelyben nincsenek jó vagy rossz válaszok, ahogy győzelem sem, segít megérteni nekünk, heteroszexuális embereknek, hogy min mennek át fiatal felnőttként a meleg férfiak és nők. Még a valóban elfogadó és toleráns szülőknek is nehéz erről beszélni, nemhogy olyanoknak, akikben ennek a szikrája sincsen meg. A Coming Out Simulatort az a Nick tervezte, akiről a történet is szól. Valóban megtörtént eseményeknek lehetünk szem- és fültanúi, amelyek sokszor igazán felkavaróak.

A játékot kevesebb, mint fél óra alatt végig lehet játszani, a feladat pedig nem nehéz, csak el kell döntenünk, hogy Nick egy-egy helyzetben mit mondjon a szüleinek. Elöljáróban csak annyit mondanánk, bármilyen választ is adunk, az nem sokat könnyít a nyomasztó helyzeten.

Nick egyébként az elmúlt öt évben elfogadta és elfogadtatta magát, igaz, elköltözött a szülei közeléből. (Kanadából az USA-ba települt át.) Régebben az EA Gamesnél és a Bay Area-nál dolgozott, jelenleg független játéktervező, és boldog párkapcsolatban él egy férfival. (A játékban szereplő korábbi szerelmével már szakítottak, a lányról, akivel a szülei össze akarták boronálni, kiderült, maga is biszexuális és ugyanúgy fél elmondani szüleinek. Mai napig legjobb barátokként gondolnak egymásra.)

Nick a weben futtatható kalandjátékot néhány hét alatt dobta össze egy Nar8 Jam elnevezésű fejlesztői verseny kedvéért, amit meg is nyert. Emiatt döntött úgy, hogy közkinccsé teszi, és afféle egyszemélyes kampányt indít az elfogadásért. Állítása szerint azóta ömlenek hozzá a levelek, és bármilyen meglepő, nem melegek írják őket. Sokan vallanak bennük kínos hobbikról, eltitkolt skizofréniáról, titkos szexmunkáról.

Kattints ide és kezdd a játékot most!

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat