PuskApp a ma gimisének

Az Érettségi.com androidos okostelefonra készített alkalmazása, a PuskApp, a gimiseknek kínál praktikus megoldást a hirtelen jött röpdolik abszolválásához. De jó ez?

Az Érettségi.com a neve szerint gimnazistáknak készült, ám külsőre inkább olyan, mintha az általános iskolásokat célozta volna meg. Ennek ellenére hasznosnak tűnik, bár nem tartjuk valószínűnek, hogy egy átlag gimis (hacsak nem stréber egy kissé) felkeresné az oldalt az érettségi hete előtt. A tájékoztató célzattal létrehozott oldal elkészíttette saját alkalmazását is, hogy a jelenkor föci órán, okostelefonnal, a pad alatt Pou-zó nebulói ne kapjanak sokkot egy váratlanul bejelentett röpdolgozat híre hallatán. A PuskApp egyértelműen azért készült, hogy az Érettségi.com megkönnyítse a nem tanuló, puskázó diákok dolgát. (Azért használtuk az egyértelmű jelzőt, mert az applikáció neve ezt indokolja.) Manapság úgy tűnik arra szeretnék nevelni a gyerekeket, hogy puskázni, lehet, kell és mi még segítünk is benne. Az órákra felesleges készülni, amit tanítanak arra soha többé nem lesz szükségünk.

De maradjunk objektívek és derítsük ki, mik a PuskApp értékes, érdekes vagy épp hasznos tulajdonságai. A PuskApp könnyűszerrel telepíthető bármilyen androidos telefonra és ingyenes. Használatához semmi mást nem kell tennie az egyszeri kisdiáknak, mint hogy regisztrál az Érettségi.com oldalon, majd az ott kapott felhasználónévvel és jelszóval belép. Itt egy keresőablakban találja magát, amibe nagyon gyorsan bepötyögheti az éppen szükséges kulcsszavakat, mint szabadságharc, József Attila vagy négyzetgyök függvény. Ugyanis ez az applikáció univerzális tudással rendelkezik a középiskolai tananyagokból, így találunk rajta matek, irodalom, nyelvtan, töri, kémia, biosz, föci és angol jegyzeteket is. A puskák, bár nem vagyunk tanárok, első ránézésre jóknak látszanak. Az idegen tollakkal ékeskedni kívánó diákok a lebukásveszélyen is mérsékelhetnek, a PuskApp ugyanis úgy van kialakítva, hogy egy határozott érintésre azonnal elsötétüljön a kijelző. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat