Reklám az agyadban!

Amikor azt hinné az ember, hogy a régi, napjainkban játszódó sci-fi filmeknek köze sincs kortárs valóságunkhoz, mindig jön valami félelmetesen futurisztikus megoldás a nagyvilágból, amitől elbizonytalanodunk. Beszélő ablakok a BBDO Germany-től!

Gyanútlanul ülsz a vonaton, éppen hazafelé tartasz egy hosszú és fárasztó munkanap után. Alig bírod nyitva tartani a szemed, végülis elaludhatsz, beletörődve a gondolatba, hogy megint mindenki a nyitott szádból kifolyó nyáltengeren fog röhögni, de már nem érdekel. Nekitámasztod a fejed az ablaknak, kényelmesen elhelyezkedsz… és egyszer csak megszólal valami a fejedben. Körbenézel, de teljesen nyilvánvaló, hogy senki nem szólt hozzád, sőt, senki más bioritmusát nem zavarta meg oda nem illő hanghatás. Óvatosan visszahelyezed a fejed… és megint! Na, ilyenkor nem érdemes bárkit is felelőssé tenni kezdődő skizofréniád miatt. Ugyanis lehetséges, hogy csak egy reklámkampánnyal van dolgod.

A német BBDO Germany nevű reklámcég pontosan egy ilyen ijesztően futurisztikus kampányba kezdett a Sky Go nevű mobilalkalmazás számára. A múlt hónapban, a cannes-i International Festival of Creativity nevű rendezvényen mutatták be ötletüket, amit azóta állítólag nagy sikerrel teszteltek bizonyos München és Aachen közötti vasútvonalakon. Ezt a fajta ún. csontvezetéses technikát eddig csak a katonaságnál, illetve orvosi célokra, különleges halláskárosulás esetén használták. Az ablak egy speciális transzmitter segítségével magas frekvenciájú hullámokat kezd rezegtetni, melyeket az agy hanggá alakít. És mivel a rezgéshullámok a légkörben nem terjednek, ezért csak az hallja az üzenetet, aki épp nekitámasztja a fejét a falnak. Ha unatkozol, töltsd le a telefonodra a Sky Go-t és nézz tévét! Erre mondják, hogy a gondolat „befészkeli magát az agyadba”?

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat