Reklámdivat lesz a perszonalizálás?

Alig néhány nappal a Coca Cola névre szóló címkéinek megjelenése után, a Baba is előállt anyák napi kampányával, amely szintén az emberközeliségre épít. Talán ez jelenti a reklámok jövőjét?

A reklámok világában egyre nagyobb, és egyre nehezebben teljesíthető feladatot jelent a figyelemfelkeltés, nem véletlen a gerillamarketing virágzása sem. Most azonban a különböző ügynökségek felismerhettek valamit. Mégpedig azt a tényt, hogy az élet minden egyes területe egyre személytelenebbé válik, egyre távolabb esik az emberségességtől, és mindenki csak valakivé válik a sok közül. Így mi is kelthetné fel jobban a figyelmet, mint az, ha kiszólítanak valakit a tömegből, és valami egészen személyeset kínálnak?Az Unilever tulajdonát képező márka, a Baba az idei anyák napjára nagy meglepetéssel készült, amelynek kilenc család válhatott részesévé. A nyertesek hosszas előkészületekben vettek részt, amelyek az édesanyák mögött, titokban zajlottak, hogy a megdöbbenés minél nagyobb lehessen. Ennek eredménye kilenc hatalmas óriásplakát lett, amelyen a családok küldik a saját maguk által megfogalmazott, személyes fényképes üzeneteket anyukájuk számára.

Az ünnepeltek reggel, munkába menet, mit sem sejtve találkozhattak a jókora plakáton kinagyított családjukkal, és rajta a nekik szóló üzenettel. A reakciókat videón is rögzítették, így már az egész világ láthatja a meghatódott anyák könnyeit, a meglepetés és a személyesség erejét.

 


Szili Eszter
(reklámipar)

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat