Reklámozni tanítja a márkákat az Instagram

Nem múlhat el egy hét sem Instagramos cikk nélkül. A képmegosztó ezúttal keménykötéses kézikönyvet állított össze a sikeres reklámokról brandeknek.

Amikor bejelentették az első reklámokat az Instagram felületein, nem győzték hangsúlyozni, hogy mekkora súlyt fognak helyezni azok minőségére. Ez egy ennyire trendérzékeny felhasználói közösség esetében teljesen érthető is - ha olyan reklámokkal próbálkoznának, mint a Facebook, tömegesen menekülnének a felhasználók. Most pedig végre minden márka megtudhatja, hogy mit ért ez alatt a képmegosztó csapata.

A The Instagram Handbook for Brands névre keresztelt keménykötésű kiadvány tizenegy meghatározó tartalmat posztoló márka képeiből válogat, mint például a Chobani és a Disneyland. A könyv nem lesz mindenki számára elérhető, de az üzleti blogjukon elkezdtek a nagyközönségnek is érthető tanácsokat posztolni. Olyan lózungok, mint az "Ossz meg tapasztalatokat" és "Találd meg a szépet mindenhol" mellett azért a kiemelt posztokból le lehet szűrni, hogy mit szeret a képmegosztó népe. Ezért érdemes lehet követni a Tumblr-en futó blogot, ha valaki szeretné ezen a platformon is építgetni a márkáját.

Az jól látszik, hogy az Instagram tanult a bevezetésnél történt Kors-fiaskóból. Akkor egy méregdrága óra tökéletesre photoshoppolt hirdetése verte ki a biztosítékot, mintegy 200 dühös kommentet generálva. A könyvben bemutatott példákon is érződik a természetesebb, kevésbé beállított fotók felé történő elmozdulás, és kimondva is arra buzdítják a márkákat, hogy a rajongóik képeihez hasonlókat készítsenek.

Természetesen inspirációs videó is készült e célból, ha még nem lett volna elég:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat