Reklámozz komolyzenével

A CBS csatorna alá tartozó Watch magazinnak már saját komolyzenei darabja is van. 

Nem is olyan régen egy nyomtatott magazin és egy zenei darab kooperációja teljesen felesleges dolognak számított volna, viszont ma, amikor a nyomtatott magazinok is rendelkeznek online felülettel, Youtube-csatornával, sőt, aktívan jelen vannak a közösségi médiában, egy ilyen együttműködésnek egyrészt igenis van értelme, másrészt jelen esetben egészen úttörő jelentőségű ötlet.

A CBS televíziós csatorna kéthavi életmód-magazinja, a Watch bízta meg a 28 éves, angol Charlie Siem hegedűművészt, hogy írjon egy darabot a magazin számára. A Canopy című darabot fel is vették Londonban, ahol maga a zeneszerző játszotta fel a hegedűszólamot egy 22 fős zenekar kíséretében. Az ebből készült videó a héten debütál egy werkfilm társaságában és az előzetes várakozások szerint majd jól megdobja az olvasottsági adatokat.

“At Watch magazine, we don’t just report on culture, we create it.”

Charlie Siem-et a magazin már egy 2012-ben publikált interjú óta szemmel tartja, és egyből rá gondoltak, amikor felmerült a sajátos marketing-ötlet, nyilatkozta Jeremy Murphy, a Watch főszerkesztője. „Szeretjük azt gondolni, hogy a magazinunk elegáns, kifinomult és nagystílű, ehhez pedig tökéletesen illik az elkészült zenemű.”

Egyébként ez Charlie Siem első saját szerzeménye, ami saját bevallása szerint romantikus, lírai és rapszodikus is egyben – szinte mint egy Ralph Vaughan Williams-darab. A fiatal, frissen zeneszerzővé avanzsált hegedűművész inspirációként említi továbbá Philip Glass minimalista stílusát.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat