Rio de Janeiro Megváltó Krisztusa bezöldült

A különös jelenséget nem a szélsőséges időjárás okozta, hanem az alatta táncoló emberek.

Még itt, a tőle távoli Európában is jól ismerjük Rio de Janeiro jelképét, a Megváltó Krisztus szobrot, melynek talapzatával együtt mért súlya meghaladja az 1700 tonnát, és amely 30 méter magas. Az amúgy sem kis műalkotás a Corcovado-hegyen áll, így látható a város minden szegletéből.

Képgaléria a cikk alján!

Ez az ikonikus jelkép változott zöld színűre a múlt hétvégén, sőt, a dobogó kék szívét is látni lehetett. A csodának is beillő jelenséget azok az emberek okozták, akik a szobor előtti téren elhelyezett energiafejlesztő cserepeken táncoltak. Vagy ugráltak. Vagy gurultak. Esetleg trappoltak. Ezek a speciális lapok ugyanis a megfelelő erősségű nyomás hatására energiát termeltek, amit egy leleményes cég (a holland Energy Floors és brazil partnere, az EcoGreens) a Megváltó Krisztus kivilágítására és szívének megdobbantására használt fel.

Emellett létrehozott egy fotóalkalmazást is, ami hasonló elven működött, és amivel a turisták szintén eljátszhattak. A projekt érdekessége, hogy reklámügynökség segítsége nélkül készült, a brazil partner épített fel mindent.

Képgaléria:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat