Rosszul elhelyezett reklám, vagy gusztustalan húzás?

A Charleston’s Post and Courier nagyon túltolta a termékelhelyezést.

A tegnapi napon lelőttek 9 embert a Charleston’s Emanuel African Methodist Episcopal Church-ben az Egyesült Államokban. Ez egyrészt egy nagyon szörnyű dolog, másrészt a napokban kezdtek el kampányolni országszerte, hogy legyen végre egy Nemzeti Fegyverbiztonsági Nap, amin felhívják az amerikai állampolgárok figyelmét a fegyvertartás jelentette veszélyekre és az ezzel járó felelősségre, így ez nem vet olyan jó színt a kezdeményezésre (vagy esetleg pont ez fogja előre mozdítani?).

A hírt sok újság a címlapon hozta le, köztük a dél-karolinai Charleston’s Post and Courier is, ami nemcsak amiatt kapott nagyobb figyelmet, mert a városukban történt a mészárlás, hanem mert a címlapra – egészen pontosan a gyilkosságot leíró szalagcím fölé – felkerült egy fegyverbolti kedvezményeket hirdető promó-matrica is.

Az eset nem egyedülálló, Floridában a múlt hónapban történt egy kísértetiesen hasonló eset. Akkor azt mondták, hogy csak egy szerencsétlen véletlen, most mintha kikontrolcékontrolvézték volna a sajtóközleményt, ugyanezt tudta a CPC is nyilatkozni.

De valóban csak ennyi? Szerencsétlen véletlen? Hát ne mondja már senki, hogy az újságnál nem vették észre, hogy amit épp promotálnak, annak az egyik végletes végterméke szerepel a címlapon. Vagy csukott szemmel matricázták az újságot? Egyáltalán ez tiszta gazdasági okokból elkövetett marketing (a lapot nyilván sokan vették meg, sok emberhez eljut az „üzenet”, a címlapon látható képek miatt pedig szorongva rohannak fegyvert venni), vagy simán csak társadalmi felbujtás? Mindkettő gusztustalan és érzéketlen húzás, így bátran állíthatjuk: Charleston’s Post and Courier, a hét legrosszabb fej újságja te vagy.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat