Sándorom, mit szólnál ehhez?

Petőfi Sándor és Arany János levelezését használta fel az Office 365 reklámozására a Microsoft. 

A Microsoft Office 365 magyarországi kampányához készült az Összeköltők című oldal. A minisite az Office környezetébe helyezi a két költő levélváltásait, egyúttal bemutatva a programcsomag képességeit is.

A két költő mindössze két évig (1847-től 1949-ig) tartó levelezése igen jól ismert. Az akkor már elismert művésznek számító Petőfi a Toldi-ért kapott pályadíj hírére küldött gratuláló levelet Aranynak, ami hamarosan bensőséges, baráti levélfolyammá duzzadt. A levelekből nem csak a két költő pályája és magánélete bontakozik ki, de a forradalom felé tartó magyar társadalom korrajza is. A levelezés pedig a szabadságharccal együtt ér véget, amikor Petőfi eltűnik a segesvári csatában.

"Az alkotás ritkán magányos műfaj. Arany János és Petőfi Sándor csak rövid ideig ismerték egymást, mégis óriási hatással voltak egymás művészetére. Mi lett volna, ha az Office 365 is segített volna nekik a közös munkában?"

Ezzel a felütéssel indul a levelezést az Office környezetébe átültető interaktív történet. Az nagyon érezhető, hogy szeretettel és tisztelettel nyúltak az alapanyaghoz, úgy igazítva azt a formátumhoz, hogy ne merüljön fel a szentségtörés vádja. A Toldiról készült Powerpoint-prezentáció, vagy a költők szerzői jogi ügyeit összesítő Excel-tábla pedig műkődnek annyira gegként, hogy ne legyenek erőltetettek. 

Az eredeti levelezés elérhető a Magyar Elektronikus Könyvtárban.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat