Sarah Silverman szerint a vaginaadó miatt keresnek kevesebbet a nők a férfiaknál

A kizárólag bizarr produkciókban fellépő humoristanő saját stílusában kampányol az „ugyanazért a munkáért ugyanazt a bért” elv megvalósítása mellett. 18+

Sarah Silverman amerikai író, színésznő és humorista, aki leginkább az emberiség számára 90%-ban befogadhatatlan (és sértő) vicceiről, paródiáiról híres. Legutóbb a „Million ways to die in the west” című filmben láthattuk, melyben egy mindenre kapható, ám mélyen vallásos prostituáltat alakít. Szóval sejthetitek.

Szerdán közzétett videójában arról beszél, hogy Amerikában a nők átlagosan 78%-át kapják annak a fizetésnek, amit a velük azonos munkakörben dolgozó férfi kollégájuk visz haza. Lényegtelen, hogy szénbányászatról vagy a rák gyógyításáról van-e szó, ez a jelenség minden szakmában kimutatható. Ezt a 22%-kos különbséget nevezi a (feminista) szaknyelv bérszakadéknak. Silverman szerint ez azt jelenti, hogy a nők évente 11 ezer dollártól esnek el a szakadék miatt, ami a munkában töltött éveik előrehaladtával akár 500 ezer dollárra is nőhet. Az utóbbi összeget nevezi a hölgyemény vaginaadónak.

És akkor következik Sarah Silverman bámulatos megoldása a problémára: férfivá operáltatja magát. Most arról ne is beszéljünk, hogy ez mennyire sértőnek tűnhet azoknak az embereknek, akik valóban erre vágynak, inkább foglalkozzunk(?) azzal, melyik péniszt választja Sarah. A videó középső harmadának tartalma tehát teljesen használhatatlan, de az utolsóban még elhangzik néhány értelmes gondolat.

Silverman arra szólítja fel korábbi nőtársait, hogy adományozzanak a National Women’s Law Center számára, akik szerinte képesek lesznek a közeljövőben betemetni a szakadékot.

A videó:

A 444.hu utánajárt a dolgoknak itthon és ezt a cikket készítette a témában. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat