Sárdobálás Microsoft módra

Idén egy újdonságot köszönhetünk a Microsoftnak: a techvilágban is megjelentek a politikai lejáratókampányok mintáját követő reklámok.

A Scroogled kampány célja, hogy feltárja a Google "hazugságait", "képmutatását" és kínos adatvédelmi gyakorlatát. Mindezt egy különösen elfajult politikai iszapbirkózás stílusában, természetesen "tényekkel" és "bizonyítékokkal". A pikantériáját az adja meg, hogy mindez abban az évben történik, amikor a Microsoft-ról szintén kiderült, hogy ipari mértékben szolgáltat adatokat a felhasználóiról az amerikai kormány egyik hírszerzési ügynökségének...

A legújabb felvonásban a Google Chromebook laptopok használhatatlanságára derül fény, a Pawn Stars című reality főszereplőinek hathatós közreműködésével. A fő érvelés, hogy a Google laptopjai használhatatlan vackok internet nélkül. Ez sajnos még csak nem is igaz, ráadásul 2013-ban néhány fejlődő ország kivételével tökéletesen lényegtelen. További fénypontok:

  • Csodálatos színészi alakítások!
  • A hagyományos applikációk védelmében még az ősrivális Apple iTunes-át is megemlítik!
  • Chromebookokat több olyan gyártó is készít, akik a Windows 8 piacát adó laptopokat is.
  • A Microsoft még egy Scroogled merchandise-store-t is létrehozott. Ki szeretne egy Scroogled baseball-sapkát?

Ha csak egy dolgot kérhetünk idén a reklámjézuskától, akkor azt szeretnénk, hogy soha többet ne kelljen ilyen reklámot látnunk választási időszakon kívül.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat