Selfie készítés Dove módra

A biztos siker receptje.

A Dove évek óta kampányol már a valódi, hétköznapi szépség mellett, valamint az önostorozás ellen, és nők millióit igyekszik meggyőzni arról, hogy bár nem modellek, ők is gyönyörűek. A megmozdulásoknak köszönhetően ma már sokkal jobban érzik magukat a bőrükben. A Dove erre az évre is kitalált valami érdekeset, ezúttal a kamaszlányok körében hódító selfie-ket használta fel a szépség újra definiálására. Selfie-ket készíteni ugyanis nem is annyira egyszerű (és itt most nem a vaku vagy maga a kézben tartott telefon látványa a probléma), hiszen lépten nyomon befigyel egy toka, egy vaskosabb kar, látszik a fogszabályzó vagy az x láb. Hogy mindezt elkerüljék, a kamaszlányok órákig képesek a tükör előtt fészkelődni, hogy végre megszülessen a kép, amin tökéletesnek tűnnek. De ez önámítás.

A Dove ezért felkérte Cynthia Wade-et, aki 2007-ben Oscar-díjat kapott a Freeheld című rövid dokumentumfilmért. A most készült nyolc perces filmben anyák és lányaik vallanak arról, hogy valószínűleg a szülők felelőssége lenne az is, hogy ne adják át önbizalomhiányukat és örökös elégedetlenségüket csemetéiknek. A kislányok szerint minél többször hallották anyjukat becsmérlően beszélni önmagáról, annál inkább kezdtek magukon hibákat keresni, és más lányok szépségéhez mérni az övéket.

Hogy ezen változtassanak, Cynthia arra kérte őket, készítsenek magukról selfie-ket, küldjék el, és jöjjenek el másnap a fotókból készült kiállításra. A kinyomtatott fotók szemrevételezése előtt mindenki színes post-iteket kapott, amikre azt kellett felírniuk, mi tetszik az adott fotón szereplő lányon. Elmondásuk alapján a résztvevők arra jutottak, hogy már ez a néhány kedves gondolat is sokat javított az önbecsülésükön. 

HOSSZÚ VERZIÓ:

RÖVID VERZIÓ:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat