Sikamlós szóviccekkel, felnőtt oldalakon hirdet a Zomato kajafutár

India bemutatja: a food porn újraértelmezése.

Az Új Delhi-i Zomato (nagyjából az indiai Netpincér) egy egészen érdekes koncepcióval állt elő az éhes emberek becsalogatására: vicces bannerkampányt indított pornóoldalakon, ráadásul csúcsidőben.

Pramod Rao, a Zomato marketing alelnöke elmondta, hogy a kampánnyal a „minden bizonnyal kiéhezett” embereket szerették volna megtalálni, és hogy a fogadtatása inkább pozitív volt, sőt az első héten rengeteg átkattintás, applikáció letöltés és rendelés született a reklámok jóvoltából.

A hirdetések egyébként este 11-től hajnal 4-ig futnak, állítólag ekkor pörögnek csúcsra a pornóoldalak látogatottsága. Pedig ilyenkor már nem is egészséges enni.

Rao egyébként azt is elmesélte, hogy hogyan született az ötlet, és kapaszkodjatok meg, mert nem mindennapi sztori: egy meetingen valaki felvetette, hogy „hé, miért nem hirdetünk pornóoldalakon? Mikor az emberek pornót néznek, éhesek lesznek”. Hát nagyjából így.

A Zomato egyébként bizakodó a jövőre nézve, és nem gondolják, hogy rosszul fogja érinteni a brand reputációját ez a kis kísérletezés.

A bevállalós kampány egyébként jókor jött, ugyanis a Zomato amúgy is nehezen boldogul a zsúfolt indai piacon az elmúlt időkben, októberben például el is kellett bocsátaniuk 300 dolgozójukat. Szívás.

via IBT

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat