Sírni fogtok: és a Kleenex ezt tudja is jól

Tolókocsis kiskutya és egy jó nagy kanál hatásvadászat.

Ha valamilyen megható dolgon elpityeredik valaki a moziban, tévé előtt, könyv olvasás közben (Ó Dobby!), az teljesen természetes, erre viszont tudatosan rájátszani, és mindezt sajátos célokra felhasználni, hát nem is tudom. Pofátlanság? Nem oké?

Meg is mondom, hogy miért.

Van a Kleenex. A Kleenex többek közt papírzsebkendőt is gyárt. A Kleenex többek közt abból szerez pénz, hogy te sírsz. Sokak szerint a sírás a tehetetlenség érzéséből fakad. Tehetetlen vagy, az ellen, hogy fáj valamid, tehetetlen vagy, amikor valami rossz történik, ez pedig sírás formájában jön ki. Tehetetlennek lenni, pedig nem jó.

A Kleenex mégis készített egy 90 másodperces reklámszpotot, aminek egyetlen funkciója – az asztalokon gondosan elhelyezett zsebkendők felvillantása mellett –, hogy megsirasson.

Ezt nem én mondom, hanem a Kleenex. A tolókocsis kiskutyáról és tolókocsis gazdájáról szóló küzdelmes/megható/felemelő történet után ugyanis eléd tolják a logót, mint egy doboz zsebkendőt, és mellé suvasztják, hogy „Someone needs one”, tehát valakinek szüksége van egy zsepire. Ezzel viszont, hogy ilyen mértékben leleplezték magukat, sajnos ki is csorbították a saját sztorijuk élét.

via Co.Create

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat