Sörömteli pillanatok

Szeretjük a sört, mert hűsít,  jóízű - tisztelet a kivételnek -, és sokunknak kellemes emlékei kötődnek hozzá. A nagytöbbség nem vár el extra szolgáltatásokat az itóka mellé - maximum annyit, hogy hideg legyen, bár ez már alapvetőnek számít -, mégis számos híres márka ruházza fel nedűjét némi többlettartalommal. Gondolhatunk itt egy megnyerő kampányra, egy egyedi kivitelezésű üvegre vagy akár mindkettőre egyszerre. Lássunk néhány egyedülálló megoldást!

Elsőként a Beck's ez év júniusi attrakciója keltette fel a figyelmet, hiszen egy zenélő üveget állítottak elő. A modern technikát vegyítették a múlt találmányával, így Thomas Edison fonográfját alapul véve az eredeti hengert egy Beck's-es sörösüveggel helyettesítették. Következő lépésként választani kellett a számok rengetegében, amelyekből végül a Ghost Wave Here She Comes  című muzsikája került ki nyertesként. Ennek akkordjai kerültek rá a palackra - vékony sávok formájában - némi változtatással a tisztább hangzás kedvéért. A modern flaskához természetesen korszerű lejátszó is dukál, amely működésének alapja az eredeti fonográfot tükrözi, de az újszerű technika gyümölcseként akusztikája sokat fejlődött a 140 évvel korábbi hasonmásához képest. A rossz hír, hogy tömeggyártást nem terveznek belőle, csak a bennfentesek hallhatják majd egy konferencia keretében, de kárpótlásul, ha élőben nem is, a videóban megtekinthető a működése.

Másik befutó kezdeményezés a Heineken stábjának ötletbörzéjéből került ki, amellyel kifejezetten az áprilisban tartott Milánói Dizájn Hétre rukkoltak elő. A találmányt Ignite névre keresztelték, és ez az első interaktív üveg a világon. Különböző módon villog a változó zene ütemére, koccintásra vagy arra is, ha csak iszunk belőle. A különféle fényhatást egy mikroprocesszor valamint egy gyorsulásmérő szabályozza, a beépített adóvevőnek köszönhetően pedig az üvegek kommunikálni tudnak egymással, sőt kívülről is irányíthatóak, sokszínű vagy egységes képet teremtve így a termekben. A cég ezzel az indítványozással a  jövőt kívánta előrevetíteni. Feltételezhetjük, hogy míg kezdetben egyes szórakozóhelyeken a különböző színű karkötők jelentették a nemi hovatartozást és egyéb szándékokat, addig manapság már a QR kódok mesélik el az illető saját kis történetét, így nem kizárt, hogy a jövőben egyszerűen csak a különböző gyorsaságú és színű villogásra kell figyelnünk, és ezekből találhatunk rá a nekünk való partnerre.

Ez az elképzelés sem a mindennapoknak szól  (jelenleg még), így csak kétszáz darabot gyártottak belőle, de egyáltalán nem lenne meglepő, ha hamarosan bevezetnék kereskedelmi forgalomba is.

A következő két kisfilm más szemszögből közelíti meg a sörözés örömeit. Ezek az ízlésen túl nem egyéb érzékeinkre kívánnak hatni, viszont az előzőekhez hasonlóan zseniális elgondolások. Kezdjük is mindjárt a Carlsberg 2011-es promóciójával, amelyben szó szerinte megizzasztotta a mozizni vágyókat. Elsőként gonosz pillantások és kétségbeesés fogadja a jelölteket, de a végén persze a jól megérdemelt sörrel frissíthették fel kiszáradt torkukat.

Végezetül pedig egy olyan kezdeményezés kerül bemutatásra, amely a mai rohanó, okostelefon központú világnak mutat egy kis fricskát. Májusban a Salve George Barban készítették el az úgynevezett "The Offline Glass"-t, amely abban különbözik az átlagos söröspohártól, hogy a talpán egy darabka üveg hiányzik, így nem tud önmagában megállni az asztalon. Persze a probléma igen könnyedén orvosolható, hiszen a hézag pont akkora, mint egy átlagos mai mobil mérete. Az üzenet egyértelmű: sörözés közben nem a telón kell megállás nélkül lógni, hanem a régi időket visszahozva normálisan társalogni a körülöttünk ülőkkel. Az ötlet kiemelkedő és hatásos, aki pedig ezt tagadja az internetfüggő.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat