Speciális plakátok segítenek kiszűrni a retinoblasztómát!

Nem lesz másra szükséged, csak az okostelefonodra, hogy elsajátítsd ezt az orvosi technikát.

Ez a rákbetegség, amely főleg kisgyermekeket sújt, gyógyítható, ha időben észreveszik. Sajnos azonban a legtöbben nem tudják, mennyire könnyű időben felismerni a kórt. A megoldás egészen pontosan ott lapul a zsebükben. A retinoblasztómát, vagy másik elterjedt nevén a gyermekkori szemrákot már korai stádiumában fel lehet ismerni, méghozzá egy vakuval készült fénykép segítségével. Az ebben szenvedő kisgyermek pupillája ugyanis szinte teljesen fehér marad az így készült képen. (Ezt a fehér színt a tumor okozza.) Mindez azt jelenti, hogy egy mezei okostelefonnal ellenőrizhetjük gyermekünk látását.

A Wunderman London reklámügynökség munkatársai most erről a technikáról szeretnék felvilágosítani az angolokat, ezért retinoblasztómás gyerekekről készítettek fotókat. A fotón a beteg szemet ábrázoló részt egy speciális vegyülettel kezelték, így sikerült elérni azt a hatást, amelyet "élőben" is tapasztalhatunk. Magyarul, ha valaki lefotózza a képekből készült plakátok valamelyikét, a telefonján fehér marad a kisgyerek pupillája. A projektről megható kisfilm is készült. A plakátokat orvosi rendelőkben és kórházakban tették ki.

A kisfilm:

Ha a környezetedben bármilyen kisgyermeknél felmerül a retinoblasztóma gyanúja, vedd fel a kapcsolatot a Magyar Retioblasztómások Egyesületével!

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat