Statikus képeken bebarangolni Angliát és Franciaországot

A Land Rover új kampánya kalandra hív az Instagram profilok közé.

Nem rég arról írtam, hogy az Instagramra költöző célzott hirdetésekkel és a rövid videóformátum egyre növekvő népszerűsége miatt egy egészen új formáját ismerhetjük meg a platform specifikus reklámoknak.

Na, hát nem éppen erre gondoltam, de a Land Rover új kampánya ilyen tekintetből is fantasztikusan ötletes.

Biztos mindenki emlékszik a régi kattintgatós, feleletválasztós kalandjátékokra, amikben minden döntésünknek más-más következménye volt, más-más helyekre kerültünk a válaszaink alapján. Egy ilyen jellegű applikációt fejlesztett a The Brooklyn Brothers is Instagramra, Adventuregram néven.

A sztori általában adott, nekünk annyi a dolgunk, hogy a képeken található tagek közül válasszunk egy-egy lehetőséget, és tulajdonképpen ez visz minket előre a történetben, valamint az újabbnál újabb képeken.

A módszert most felhasználta a Land Rover is, amivel az új Discovery Sport műsor indulását promózza.

Van itt minden: natív reklámozás, brand activation, felhasználói élményhegyek, finoman elhelyezett termékreklám.

 

Uh oh! Sheep in the road. What will you do next?

A photo posted by Land Rover Adventuregram (@go_for_a_drive) on

Egy ilyen elkészítése egyébként elég macerás, ugyanis minden állomásnak külön Instagram profilt kellett készíteni, ezekből pedig 140 van, ezeket össze is kellett hangolni, hogy egy egész történetté álljon össze, ráadásul az autentikusság jegyében Iphone 6-tal készítették az összes képet. Nem csoda, hogy 6 hétig készült.

A Land Rover nem most kísérletezik először a szokatlan hirdetési módszerekkel, nemrég a Blippar segítségével készítettek print hirdetésből interaktív autóreklámot.

via Co.Create

 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat