Stay together with Skype

A Skype siker sztorija 2005-ben kezdődött. Versenyelőnye egyszerűségében, megbízhatóságában és bármilyen meglepő, barátságosságában rejlik. Legyen szó akár munkáról, gyors segítségről  a matek leckéhez vagy a távoli rokonok üdvözléséről, a Skype belopta magát az emberek mindennapjaiba. Legújabb kampánya ezúttal nem ügyes marketingesek által előre megírt sablon szöveggel és unásig ismételt közhelyekkel startolt el. Hanem három igazán szívmelengető történetet tárnak a világ szeme elé a fogyasztók megszólaltatásának segítségével.

Emberség az embertelenségben. Ma, mikor az emberi értékek kihaló félben vannak, mikor a legnagyobb hiánycikkek közé lassan már az érzelmek is bekerülnek, hatalmas versenyelőnyhöz juttathatja a céget, ha megfelelő fogyasztói insight-ot sugall a leendő felhasználók felé. A Skype neve mára szinte egybeforrt a kapcsolatteremtéssel. Új kampányuknak a „Stay together” nevet adták, amelynek fókuszában az emberi kapcsolatok állnak, három rendkívüli történetet bemutatásával.

Az első videóban egy pennsylvaniai férfi történetével ismerkedhetünk meg, aki bár messze él a családjától a Skype-nak köszönhetően napi kapcsolatban van a szeretteivel. Legjobban annak örült, hogy végre készülhetett egy olyan családi kép, amin ő is szerepelhetett. Számára a Skype olyat nyújtott, ami neki a világot jelenti: ”Ha egy nap hazatérek, nem leszek idegen”. A világ legnehezebb dolga ennyire távol élnie a családjától, de az, hogy láthatja a mosolyukat erőt ad neki a továbbiakhoz.

A következő kisfilmben két kislány közötti szoros baráti kötelék az, ami megdobogtatja a szívünket. A távolság itt is elképesztően nagy, azonban ez sem képes gátat vetni a két unokatestvér között kialakult elszakíthatatlan köteléknek.

Azonban a cég még az emberi kapcsolatoknál is tovább tudott menni. Az utolsó kisfilmben egy állatgondozó megható történetét láthatjuk, akinek el kell hagynia Ausztráliát és a szeretett állatait is. Az elsőre áthidalhatatlan akadályt természetesen a Skype segítségével küzdi le és továbbra is jelen lehet a világ másik felén lévő szerettei és imádott állatai életében. 

A Skype kommunikációjára nem érkezett még panasz. Új kampányuk sikeressége abban rejlik, hogy a felhasználóik legintimebb és legboldogabb családi pillataiba engednek bepillantást nyerni s ezáltal mi is elhisszük nekik, hogy elérhetjük a boldogságot a klaviatúra mellől is.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat