Szabad szoptatás

Ez most egy vicc? (Nem.) A múlt péntek a mekiben szoptató nőkről szólt. A sajtó egyöntetűen pozitív hozzáállása ellenére a Facebook esemény neve elé [Controversial Humour] besorolás került.

A Flashmob a szabad szoptatásért esemény szerveződését múlt csütörtökön a kezdetektől követtük. Az esemény pillanatok alatt dagadt 500 feletti résztvevői visszajelzéssel bomba hírré mely végül egészen a nemzetközi sajtóig jutott. Miközben São Paulo-ban épp olyan törvényt készülnek hozni, mely büntetné a szoptató kismamákat megzavaró személyeket, itthon még mindig tabu a nyilvános szoptatás. Mindennek bizonyítéka a flashmob facebook oldalának nemrégiben kikerült frissítése:

„UPDATE: Annyian jelentgetik az oldalt, hogy a fb törölni akarta, ha nem teheti a neve elé: [Controversial Humour]. Fontos nekünk az itt összegyűlt közösség és tartalom, ezért amellett döntöttünk, hogy megtartjuk így is az oldalt egy pár napig még. Hátha lecsillapodnak a kedélyek, és csak az marad itt, aki az ügy mellett áll, és keresi a többi hasonló gondolkodásút.”

Mindezzel hazánkban a téma egy olyan kategóriában landolt, ahol a szabad szoptatás ötlete épp annyira bántó vagy megosztó, mint egy holokauszttal kapcsolatos viccen derülni. Az este kapcsán összeszedtünk 5 nemzetközi kampányt, azzal az őszinte hittel, hogy a szabad szoptatás mögött nem az Antikrisztus, sokkal inkább egy teljesen természetes igény és törekvés áll.

1. Gyakorlat teszi

A Luvs Diapers pelenka- és popsitörlő gyártója bemutatja, hogyan válik a kezdetben szemérmes anyukából magabiztos kétgyermekes családanya.

2. Anya csata

A Similac reklámja a szoptató és cumisüvegező anyák ádáz csatáját mutatja be, egy Csupasz pisztolyt idéző babakocsi üldözési jelenettel.

3. Milkshake

Ha azt hitted, még senkinek sem jutott eszébe az étteremben szoptatás mellett protestálni Kelis híres Milkshake című számát felhasználva, tévedsz. (A videó sajnálatos módon, csak ilyen pocsék minőségben lelhető fel, vagy legalábbis mi nem találtuk a HQ verziót.)

4. Szoptató apák

Hector Cruz projektjével az apákat oktatni, az anyákat bátorítani kívánta. Vigyázat, akit egy szoptató anya képe kiborít nem fog örülni annak, ami alább következik!

5. Mikor az etetés szólít

A When nurture calls kampány egyszerűen csak arra hívja fel a figyelmet, miért nem buli az étterem mellékhelyiségében szoptatni.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat