Szakállas limonádé - vedd a szádba a citromhéjat!

A Garage Hard Lemonade első nyarát tölti a magyar piacon. Lássuk, hogyan boldogul a Carlsberg által megbízott Avantgarde Group a kőkemény limonádé hazai népszerűsítésével. 

A Garage limonádéról először idén februárban hallhattak a magyarok, közülük is elsőként azok, akik a pesti Andersen Pub-ba járnak. Itt mutatta be ugyanis először a közönségnek a kőkemény limonádét a Carlsberg hazai digitális kommunikációjáért felelős Avantgarde Group. (A Garage a Carlsberg alkoholos limonádéja, amely egyszerre édes és kesernyés ízével a sörre is emlékeztet.) Ekkor született meg az úgynevezett Citrommosoly gyűjtemény első pár képe is, melyeken a kóstoláson már túlesett áldozatok egy fél citrommal a szájukban vigyorognak. A látvány elég bizarr, de az ötlet nem rossz. Végülis valahogy be kell vonni fogyasztókat, különben miért szeretnék meg a márkát? Az Avantgarde Group legutóbb a Carlsberg másik italmárkájával, a Somersby-vel bizonyította rátermettségét, hiszen az elmúlt két évben nekik köszönhetően lett ismert a cider, mint kifejezés és italfajta, de az eladások számát is jelentősen megnövelték.

A kőkemény limonádé hazai Facebook oldalának tanúbizonysága szerint, a bemutatkozó kóstolók szervezése mellett, mém-készítéssel is próbálkoztak. Talán kevesebb, mint több sikerrel. Itt van például az internetről jól ismert "Overly Attached Girlfriend" (magyarul körülbelül: túlságosan ragaszkodó barátnő), aki az egyik Garage-os képen is visszaköszön.

A mémes időszak után folytatták a kóstoló bulik szervezését, így ma már rengeteg Budapesten nagyon népszerű kocsmában is kapható az ital. Ilyen például az Ördögsarok Söröző, az Akvárium, a SOHO vagy a B-city. Részt vettek az ez évi Street Food Show rendezvényen a Vásárcsarnokban, a Pannónia Fesztiválon Citrompróba elé állították a bulizókat, de ott voltak a III. Budavári Sörfesztiválon is. Természetesen ezeken a rendezvényeken is gyűjtötték a citrommosolyokat. Magyarul sajnos reklámfilm még nem készült, de az angolul tudók bátran megnézhetik az eredeti reklámok egyikét a cikk végén. Az Avantgarde csapata február óta több, mint 5000 fővel büszkélkedhető, aktív rajongótábort épített ki az italnak.

A Garage Hard Lemonade egyébként nem csak nálunk számít újnak. Szülőföldjén, Dániában is csak tavaly május óta létezik. Az új márka pozícionálása során egyértelműen az volt a cél, hogy a férfiak is emlékezzenek rá, szívesen fogyasszák. Ezt vagány arculattal (klasszikus, halvány, retro színek és motívumok, akár egy régi üdítőcímke, de sörösüvegen, 4,6% alkoholtartalommal) és a férfiszívekre hatni kívánó szlogennel. Az eredeti például így hangzik: "Frissen a garázsból!" A reklámfilmek és plakátok szereplőinek is ebbe kellett beleillenie, így kockás inges, hosszú hajú, szakállas fickók bíztatják az ember fiát a limonádé iszogatásra. Ennek a mondanivalónak megfelelően kapta az ital magyarul a kőkemény limonádé nevet.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat